Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
28. 2. 2008,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 2. 2008, 15.16

8 let

Hit le še na čeladah "izbrancev"?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se je novoimenovani vršilec dolžnosti poslovnega direktorja alpskih disciplin Matjaž Štibelj 'zakopal' v papirje, mu grozi odhod dosedanjega člana druščine zlatih pokroviteljev.

Slovenski alpski smučarji v zadnjih tednih skrbijo za svojevrsten paradoks. Medtem ko je zbirka točk svetovnega pokala v prav vseh disciplinah vse bogatejša, pa je nezadovoljstvo trenerjev, ostalega osebja in posledično tudi tekmovalcev vse večje. Zaradi dobro znane finančne krize in številnih zaostalih obveznosti je očitno mera potrpljenja pri mnogih že presegla vse zgornje meje. Trenerji tako poudarjajo, da številna poglavja preteklosti še niso povsem končana, hkrati pa se prazna blagajna Smučarske zveze Slovenije zrcali tudi pri tekočih projektih. Že pred tedni so tekmovalci v tehničnih disciplinah negodovali ob dejstvu, da na tekmovanja potujejo brez fizioterapevtov, pred potjo v Kvitfjell pa se je s podobno težavo soočil še najboljši slovenski smukač Andrej Jerman, ki je ob tem na račun vodilnih izrekel kopico ostrih kritik.

Novogoriška grožnja

Javno pranje umazanega perila, vse glasnejše govorice o netransparentnem poslovanju in pa predvsem nič kaj zavidljiv ugled, ki ga v športni javnosti uživa zveza, sta vznemirila tudi pokrovitelje. Tako so pri novogoriškem HiT-u, ki sodi med peterico zlatih pokroviteljev alpskih smučarskih reprezentanc, že zahtevali prekinitev sodelovanja.

"Ne gre za ultimat. Gre za jasno opozorilo. Če se bodo stvari razčistile in bo delovanje zveze postalo bolj jasno, se lahko pogovarjamo o prihodnosti. Žogica sedaj ni na naši strani," je za Sportal pojasnil vodja korporativnega komuniciranja pri HiT-u Tilen Majnardi in dodal, da gre v tem primeru zgolj za umik iz sklada. Nadaljnje sodelovanje s posameznimi tekmovalci (Andrej Jerman, Matic Skube, Ilka Štuhec, Rok Perko in Andrej Šporn), namreč ni ogroženo.

In kako na HiT-ove grožnje odgovarjajo pri SZS? "Z dopisom sem seznanjen. Upam, da se bomo s predstavniki HiT-a kmalu sestali in se odkrito pogovorili o vseh očitkih," pravi Matjaž Štibelj, vršilec dolžnosti poslovnega direktorja alpskih disciplin.

Štibelj še raziskuje

Sicer pa dobra dva tedna po imenovanju za v.d. poslovnega direktorja "alpincev" Štibelj še naprej išče razredčilo oziroma ustrezno čistilo za kalne vode. "Moje delo poteka na dveh ravneh. Ukvarjam se s tekočimi zadevami, torej operativnimi posli, hkrati pa pregledujem tudi poslovanje v preteklosti. Pregledujem pogodbe s pokrovitelji in dobavitelji, različne obveznosti … Na ta način bi si rad ustvaril širšo sliko, na podlagi katere bom lahko potegnil črto pod analizo. Vse skupaj bom nato posredoval v vpogled organom Smučarske zveze Slovenije in pripravil načrt dela," pravi Štibelj in ob tem med vrsticami priznava, da so ga v fazi raziskovanja številna spoznanja nemalo presenetila. "Vsekakor se pogosto srečujem z novimi stvarmi, saj pred tem nisem imel vpogleda, kot zunanji opazovalec pa bi težko vse do potankosti predvidel."

Ne spreglejte