Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2010,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 1. 2010, 16.30

8 let

Gregorinova petnajsta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Teja Gregorin je na individualni biatlonski tekmi na 15 kilometrov v italijanski Anterselvi osvojila 15. mesto.

Andreja Mali je osvojila 19. mesto (2:53,2/1), Tadeja Brankovič Likozar pa 21. (3:29,2/2). Brez točk pa je po slabem zadnjem strelskem nastopu, ko je zgrešila tri tarče, ostala Dijana Ravnikar na 53. mestu (6:547,8/5).

Pred 10.000 biatlonskimi navdušenci, ki so v italijanski Anterselvi spremljali biatlonke na posamični 15-kilometrski preizkušnji, so s trojno zmago najbolj navdušile Nemke. Med nemškimi tekmovalkami, ki so zasedle prva tri mesta, je potekal pravi interni boj. Najuspešnejša je bila najmlajša med njimi Magdalena Neuner, ki je osvojila najvišjo stopničko kljub trem zgrešenim tarčam (0,1,1,1). Za njo se je s 5,5 sekunde zaostanka uvrstila mnogo bolj izkušena Kati Wilhelm (0,0,1,0), za njima pa še ena biatlonka iz nemškega tabora Andrea Henkel (0,0,0,2).

Teja: Končno je bilo tudi streljanje boljše

Igra številk se še vedno nadaljuje okrog naše najboljše biatlonke. S štartno številko 15 je Teja Gregorin tokrat osvojila 15. mesto. Strelsko je bila neuspešna trikrat (0,1,1,1), kar jo je tokrat stalo dodatne tri minute pribitka, vendarle je vseeno dosegla prvo petnajsterico. ''Zavestno sem poskušala streljati bolj počasi in bolj zanesljivo. Končno je bilo tudi streljanje boljše. No, vsaj velikih napak, ko bi na enem strelskem postanku pustila nepobeljene po tri tarče ali več, se mi ni dogajalo. Mogoče sem le malo prepočasi začela na progi, vendar je proga tukaj težka in ker sem kar nekoliko težko dihala, sem tekla svoj tempo. Pri streljanju so seveda še malenkosti, ki jih bo treba sanirati in tam imam tudi še največ rezerve,'' je sklenila svoj nastop Teja Gregorin.

Za svojo najboljšo uvrstitev sezone je poskrbela Andreja Mali. Zgrešila je le eno izmed dvajsetih tarč (0,1,0,0) in se zavihtela na 19. mesto. ''To tekmo sem že hotela izpustiti in se nekoliko bolje pripraviti za olimpijske igre. Vseeno sem nastopila in bila zelo sproščena. Višina mi nikoli ni pretirano ustrezala, tokrat pa sem se super počutila in je tudi tek kar šel in seveda mi ni žal za odločitev, da sem vseeno stopila na štart. Dokazala sem si, da lahko ustrelim kot znam, pa četudi ne tej tekmi raje nekoliko bolj počasi. Še vedno imam rezerve in sem zadovoljna s prikazanim,'' je svoj dosežek sezone komentirala Malijeva.

Tadeja: Očitno še ne smem zaključiti kariere

Tudi za Tadejo Brankovič-Likozar je bil to najboljši rezultat v obdobju materinstva. 21. mesto in le dva neuspešna poskusa na strelišču (0,1,1,0) sta bila tudi dovolj za njene druge točke svetovnega pokala v tej sezoni. ''Kaže, da še ne smem zaključiti kariere,'' so bile njene prve besede, ko je pritekla v cilj. ''Res sem si oddahnila, ko je padel tudi zadnji dvajseti strel. Zjutraj me je bilo kar strah te tekme, ker te ponavadi precej izčrpa, sama pa že nekaj časa nisem nastopila na njej. Še posebej tu v Anterselvi, se še posebej dolgo pobiraš po takšnem nastopu. Meni pa je danes kar šlo in strah je bil očitno odveč. Prav gotovo sem sedaj vesela, ker so to moje prve, tiste prave točke svetovnega pokala za uvrstitev med prvo trideseterico, ki sem si jih želela po porodu,'' je zaključila Brankovičeva.

Nekoliko več smole je imela tokrat pri streljanju Dijana Ravnikar. Do zadnjega prihoda na strelišče je še vse izgledalo kot ponavadi, nato pa je zgrešila kar tri tarče (1,1,0,3), kar je zadoščalo le za 53. mesto. ''Obetal se je lep dan, sončno vreme, vendar me je zadnje streljanje precej razočaralo. Še sama ne vem, kaj bi lahko naredila narobe,'' je obžalovala Ravnikarjeva.

Kos: To je super ekipni dosežek

Trener ženske ekipe Tomaš Kos pa je bil vidno zadovoljen skupinskega uspeha: ''Če bi dekleta danes še nekoliko hitreje streljala, bi lahko imeli tudi vse tri najboljše med petnajsterico. To je vseeno super ekipni dosežek. Glede na statistiko zgrešenih tarč jih lahko le pohvalim. Prav gotovo je na posamični tekmi bolje streljati bolj zanesljivo, kot si privoščiti minutne pribitke. Dijani se je žal zgodilo tisto, kar se ji pripeti le malokrat, a vendar se in niti ne vemo pravega razloga.''

Biatlonsko areno na koncu južno-tirolske doline Anterselva bodo jutri okupirali biatlonci. Na 20-kilometrski posamični preizkušnji se bodo ob 14.15 uri spopadli tudi slovenski lovci na smučeh Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Peter Dokl.


Izidi:

1. Magdalena Neuner (Nem) 43:14,4/3 2. Kati Wilhelm (Nem) + 5,5/1 3. Andrea Henkel (Nem) 27,4/2 4. Olga Zajceva (Rus) 34,6/1 5. Selina Gasparin (Švi) 56,6/1 6. Michela Ponza (Ita) 1:01,8/0 7. Martina Beck (Nem) 1:07,5/2 8. Sylvie Becaert (Fra) 1:08,9/2 9. Simone Hauswald (Nem) 1:17,4/3 10. Oksana Hvostenko (Ukr) 1:22,7/1 ... 15. Teja Gregorin (Slo) 2:12,0/3 19. Andreja Mali (Slo) 2:53,2/1 21. Tadeja Brankovič Likozar (Slo) 3:29,2/2 53. Dijana Ravnikar (Slo) 6:57,8/5

Ne spreglejte