SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Janus upošteval željo skakalca

3

termometer

Pred skakalci je njihova formula 1, kot poimenujejo polete na letalnicah. Konec tedna bodo nastopili v Vikersundu, kjer bo imela Slovenija sedem predstavnikov. V ekipi je le ena sprememba.

V četrtek se bodo na Norveško odpravili Peter Prevc, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Nejc Dežman, Tomaž Naglič in Anže Semenič.

V nasprotju z zadnjo postojanko v Titisee-Neustadtu bo manjkal Matjaž Pungertar, ki bo treniral v Planici in se pripravljal na svetovno prvenstvo. "Njegova želja je bila, da se odpravi na trening. V Neustadtu ga je nekoliko vrtelo, zato sem upošteval željo skakalca in mu omogočil trening pod vodstvom klubskega trenerja," je sporočil Goran Janus.

Na veliko veselje z ekipo potuje tudi Kranjec, ki bo v sredo pod vodstvom glavnega trenerja v Planici opravil še en trening. Leteči Kranjec ima rad letalnice in morda mu bo prav Vikersund dal krila za konec sezone. Na tej letalnici se je namreč leta 2012 na svetovnem prvenstvu v poletih okitil z zlato medaljo, med drugim pa se lahko pohvali tudi z zmago v svetovnem pokalu, do katere je poletel leta 2013.

Poskrbel je tudi za najdaljšo slovensko znamko, ki znaša 244 metra. Prav s tem ekstremnim poletom je pred tremi leti postal prvak.

V Vikersundu se pripravljajo na nov svetovni rekord, saj so prepričani, da bi ga lahko dočakali ta konec tedna. Rekordni polet, dolg 246,5 metra, je ob prenovi letalnice leta 2011 uspel domačemu matadorju Johanu Remenu Evensenu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin