Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
5. 7. 2015,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus skoki Dawid Kubacki celinski pokal Kranj

Nedelja, 5. 7. 2015, 11.35

8 let

Goran Janus poslal Petra Prevca na dopust

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je z drugim mestom sklenil prvi tekmovalni vikend v letošnjem poletju. S pripravljenostjo, ki je na višji ravni kot v enakem obdobju lani, je zadovoljen.

Tekmi celinskega pokala v Kranju sta bili uvod v poletno sezono smučarskih skokov. Zmagovalec v obeh dneh je bil Poljak Dawid Kubacki, naš skakalni as Peter Prevc pa je bil po sobotnem tretjem mestu v nedeljo drugi, čeprav mu je po prvi seriji kazalo celo boljše, saj je imel najboljše izhodišče.

Zadovoljen je s trenutno pripravljenostjo, ki je še na višji ravni kot leto dni poprej, kar je dober znak za nadaljevanje poletne sezone, v kateri se skakalci pripravljajo na zimo.

"Ne vem, če sem bil lani iz takšnega naleta v vetru zmožen tako daleč skakati, zato tu vidim napredek. Predvsem skačem konstantno daleč. Potem tudi čutim, da potrebujem manj časa za regeneracijo. Na treninge prihajam spočit, kar pomeni, da so dobro sestavljeni. Nisem namreč preutrujen," je o trenutni moči telesa spregovoril Prevc.

Verjetno vas ni malo takšnih, ki se sprašujete, kako težko je skakalcem v tej vročini nastopati v kombinezonih. Kot pravi Prevc, je nekoliko težje na tekmah, ne ve pa, kakšna je temperatura pod dresom: "Toliko je vroče, da začne že po minuti, ko ga imaš na sebi, vse teči. Na treningih je bistveno lažje, ker si zadrgo potegneš gor tik pred skokom, na tekmi pa že bistveno prej, zlasti zdaj, ko nam že na mizi nadzirajo drese."

"Skakalci moramo zamenjati okolje"

Po kranjskem koncu tedna bo prišel za slovenske skakalce čas za počitek. Hočeš nočeš si ga bodo morali skakalci vzeti, saj tako pravi prvi mož stroke Goran Janus: "Dejal je, da si ga moramo vzeti in iti stran od treningov. Poslal nas je na dopust. Zamenjati moramo okolje. Skupaj smo že od 20. aprila in bomo še do konca marca 2016. Pravi, da se moramo nekoliko 'odgledati' drug drugega."

Če v Kranju konkurenca še ni bila tista prava, pa bo konec meseca v Wisli, ko se začenja poletni grand prix, ki ga je lani osvojil naš Jernej Damjan. In s kakšnimi cilji se bo Prevc lotil tega tekmovanja? "Če bo tako kot zdaj, bom zadovoljen. Rad bi nadaljeval stabilne predstave."

Jasno je že, da bo nastopil v Wisli, Zakopanah, Hinterzartnu, Courchevelu, Einsidelnu, nato bo izpustil vožnjo z letalom do Čajkovskega in Almatija, konec septembra pa bo spet nastopil v Hinzebachu.

Ne spreglejte