Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2009,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 1. 2009, 22.35

8 let

Faričeva v Lake Placidu do četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrti tekmi v krosu svetovnega pokala v smučanju prostega sloga je na prizorišču zimskih olimpijskih iger leta 1980 v ameriški državi New York med smučarkami zmagala Francozinja Ophelie David.

Drugo mesto je zasedla Avstralka Jenny Owens, tretje pa še ena Francozinja Meryl Boulangeat. Med smučarji je zmago slavil Šved Lars Lewen pred Avstrijcem Patrickom Kollerjem in Čehom Thomašom Krausom.

Saša Farič se je v svoji prvi tekmi za svetovni pokal v sezoni prebila do četrtfinala in na koncu osvojila neuradno 15. mesto. Slabše ji je šlo v nedeljskih kvalifikacijah, kjer je dosegla le 21. čas, na njeno srečo je v finalu prvič nastopilo dvaintrideset smučark namesto dosedanjih šestnajst. Bistveno bolje pa je nato smučala v izločilnih bojih, a bila v četrtfinalu diskvalificirana zaradi odrivanja tekmice.

"Saša je po poškodbi v kvalifikacijah smučala v krču, na tej netehnični progi, kjer je odločal občutek za drsenje in požiranje valov, pa je to pomenilo slab čas. Danes v finalu je bila kot prerojena in spet je bila v igri za veliki finale. V osmini finala je dobro štartala in bila ves nastop za petami vodilni Avstrijki Karin Huttary. V četrtfinalu je s slabšega štartnega položaja začela slabše, a z zadnjega mesta najprej prehitela Avstrijko Katrin Ofner, nato pa še Hutterjevo na drugem mestu in prišla na repe vodilni Švedinji Magdaleni Iljans. V cilju so jo žal diskvalificirali, v dvoboju z Ofnerjevo je brez prave potrebe proti njej stegnila roko. A sem zadovoljen, Saša se je vrnila," pravi vodja in trener slovenske ekipe Primož Vrhovnik. "Seveda je škoda, da se nisem prišla višje, prerivanje je bilo čisto odveč. A sem vesela, ker sem danes tekmovala s pravim občutkom. Poškodba me prav nič ne moti in komaj čakam nastopa konec tedna v Aspnu," je povedala Saša, ki si je pred tremi tedni na treningu izpahnila kolk. Simon Jecl je bil tokrat za uvrstitev med dvaintrideseterico finalistov prepočasen za osem mest oziroma 29 stotink sekunde. "Tik pred ciljem sem naredil majhno napako. Seveda sem jezen na teh nekaj stotink, a mi je v vzpodbudo, da nisem daleč od finala. Tudi ta proga je bila preveč smukaška za mojih 73 kilogramov," je povedal Jecl.

Sašo konec tedna čaka nastop na 13. zimskih "X igrah" v Aspnu v Koloradu s finalom v nedeljo. Simon bo naslednji torek in sredo nastopil na dveh krosih severnoameriške serije v Copperju v Koloradu, Saša naj bi tam le trenirala. 5. in 6. februarja bosta oba na peti tekmi svetovnega pokala na Cypressu v Zahodnem Vancouvru preskusila prizorišče olimpijskih iger čez leto dni.

Ne spreglejte