Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
1. 3. 2009,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 11.36

8 let

Dragšiča čaka globok razmislek

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Podkorenski slalom je Mitji Dragšiču osolzil oči, na obraz narisal resen izraz in sprožil poigravanje z mislijo o koncu kariere. ''Upam, da bom vseeno našel prave misli''.

Obraz pogosto nasmejanega in dobrovoljnega Mitje Dragšiča je po prvem teku podkorenskega slaloma, ki ga je končal z odstopom in tako zapravil možnosti za nastop v finalu svetovnega pokala v Aareju, zelo nazorno odslikaval njegove misli.

''Tako razočaran še nisem bil,'' je s solzami v očeh razlagal 29-letni štajerski slalomist in nato z zajetnim cmokom v grlu dodal: ''Vsaj v tem trenutku se čez leto dni ne vidim več na tem mestu. Vendarle nisem več najmlajši. Minula sezona je bila dobra, zato sem letos pričakoval precej več. Splet okoliščin me je pripeljal do konca te sezone, izkupiček pa je precej slabši od pričakovanega.''

Skorajda bolj kot domača ''ničla'' Dragšiča boli klavrn konec sezone, od katere si je po odličnem zaključku zadnje zime veliko obetal. ''V mislih sem imel le popoln napad. Tega sem se držal. Odstop? Kaj prida veliko proti tej napaki ne bi mogel storiti. Morda bi imel lahko malce več zaloge pri liniji. A to bi se mi pri času maščevalo. Pristop je bil pravi. Prav zato je razočaranje še toliko večje. Proga je bila dobro pripravljena. Teren mi je pisan na kožo. A takšen je pač šport.''

Dragšičevo razočaranje je bilo po končani sezoni svetovnega pokala, v kateri je osvojil 69 točk, kar je 92 manj kot sezono poprej, tolikšno da je na glas razmišljal celo o koncu kariere. Na podobni prelomnici se je znašel že pred leti, ko so ga mučile težave s koleni, a se je vseeno odločil stisniti zobe. Tokrat ga pred morebitnim nadaljevanjem kariere, kot sami pravi, čaka globok razmislek. ''V tem trenutku mi drugi ne morejo pomagati. Poiskati moram prave misli. Upam, da jih bom v družinskem krogu našel. Če se bom odločil za nadaljevanje, pa bom moral v procesu dela marsikaj spremeniti. Ocenjujem, da sem letos preveč treniral in premalo tekmoval. Zato bi bilo dobro zmanjšati obseg treningov in se v večji meri udeleževati tekem nižje ravni,'' je dejal Dragšič.

Ne spreglejte