Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
2. 12. 2008,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 2. 12. 2008, 9.14

8 let

Demšar: Korak za korakom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je sezono odprl s 23. mestom na dvoranski tekmi svetovnega pokala, je slovenski deskar Jernej Demšar pred nadaljevanjem sezone dobro formo potrdil z zmago na odprtem nemškem prvenstvu.

Izkušena Rok Flander in Izidor Šušteršič sta v zadnjih sezonah v reprezentanci paralelnih disciplin dobila zajetno družbo mlajših slovenskih deskarjev. V minulih dveh sezonah sta nase opozorila predvsem Žan Košir in Rok Marguč, letos pa se jima bo, kot vse kaže, pridružil še član Sportpointa Jernej Demšar. Slednji je po 23. mestu na tekmi svetovnega pokala v Langraafu na Nizozemskem kandidaturo za visoka mesta vložil predvsem z zmago na odprtem nemškem prvenstvu v paralelnem veleslalomu v Hücfungu. "Ker je bila konkurenca na tekmi kar močna, sem vedel, da bo rezultat pokazal, kam trenutno sodim. Prav zato sem še toliko bolj vesel rezultata, ki je potrdil dobro pripravljenost. Treningi, ki letos potekajo na zares visoki ravni, so bili očitno zelo učinkoviti," je bil rezultata v močni konkurenci (med drugimi so nastopili tudi Maulel Veith, Anton Unterkofler in Patrick Bussler) vesel Demšar.

Prav močna notranja konkurenca v slovenski reprezentanci je po njegovem mnenju ena izmed konkurenčnih prednosti. "Že na treningih lahko 'preverim', kako dobro sem pripravljen. Če želim biti na treningu najhitrejši, mi mora uspeti zares vrhunska vožnja, pa še nekaj sreče moram imeti. Konkurenca je zares močna, za nameček pa letos, ko je na čelu ekipe trener Gilles Jaquet, zelo kakovostno treniramo," pravi škofjeloški deskar.

Sezona svetovnega pokala se bo za deskarje nadaljevala ob koncu prihodnjega tedna, ko bo paralelno druščino gostil Limone Piemonte. "Moj cilj ostaja uvrstitev v finale," poudarja Demšar, katerega najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je trinajsto mesto, ki ga je dosegel pred dobrim letom v švicarskem Nandazu, ob tem pa se je še dvakrat zavihtel med najboljšo šestnajsterico. "Korak za korakom. Stremim k postopnemu napredku. Svoje deskanje želim dvigniti na visoko raven, vem pa, da ne gre čez noč, vseeno sem s trenutno pripravljenostjo zadovoljen," pravi 25-letni deskar. Podobno velja tudi za zimske olimpijske igre leta 2010 v Vancouvru, s katerimi se sicer nadvse resno spregleduje, a vendarle ne pretirano obremenjuje. "Jasno, gre za cilj večletnega programa. Razmišljam tudi o tem. Lagal pa bi, če bi dejal, da je vse podrejeno kanadskemu cilju. Korak za korakom. Rezultati – in z njimi tudi norma – bodo že prišli," opozarja slovenski reprezentant.

Čeprav je še nedolgo nazaj slovenskim deskarjem grozil nadvse črn scenarij, pa svetovni prvak Flander, Šušteršič, Košir, Marguč, Demšar in nekateri mlajši na čelu z Juretom Hafnerjem vendarle povsem normalno vadijo pred nadaljevanjem sezone. "Finančne težave so sicer očitne. Vesel pa sem, da smo fantje strnili svoje vrste in vložili še kanček več svoje energije, saj vemo, da brez dobrega dela ne bo rezultatov. Osebno sem zadovoljen tudi z načinom dela, saj smo mlajši bolj v stiku s Flandrom, ki nam pogosto nameni kakšen koristen nasvet, iz Šušteršičem. No, 'Izi' je tako ali takoj moj dober oseben prijatelj, tako da mi resnično pomaga, ko je to potrebno," o ozračju v ekipi, ki je klub velikim težavam odbora za deskanje na snegu, dokaj dobro razlaga Demšar.

Ne spreglejte