Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2018,
13.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

Killian Peier Jevgenij Klimov Peter Prevc Peter Prevc Tomaž Naglič Timi Zajc Timi Zajc

Nedelja, 8. 7. 2018, 13.02

5 let, 9 mesecev

Celinski pokal, Kranj

Švicarju druga zmaga v Kranju, Prevc okreva slabše, kot je kazalo pred tednom dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59
Celinski pokal Kranj | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Švicar Killian Peier je dobil tudi drugo tekmo celinskega pokala smučarjev skakalcev v Kranju. S skokoma 109,5 in 109 m je krepko ugnal Rusa Jevgenija Klimova, ki je pristal pri 109,5 metra in 107 metrih in drugo mesto osvojil že v soboto. Tretji je bil tokrat Avstrijec Stefan Huber, četrti na prvi tekmi, s skokoma 109 metrov in 101 meter.

Za slovenski uspeh sta poskrbela Tomaž Naglič (106,5 in 104 m) in Timi Zajc (102,5 in 106 m) s petim in šestim mestom ter potrdila, da forma med slovenskimi reprezentanti zelo niha, saj je bil Naglič v soboto 30., Zajc pa je ostal celo brez finala.

Timi Zajc je z današnjim 6. mestom potrdil dobro formo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Timi Zajc je z današnjim 6. mestom potrdil dobro formo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Anže Semenič
Sportal V Kranju najboljši Švicar, od slovenskih orlov najboljši Semenič

Ni bil sproščen

"V soboto sem nastopil prvič v sezoni in nisem bil dovolj sproščen. Danes sem se sestavil in naredil dva dobra skoka. Na treningih sem kar dobre skoke že kazal, s čimer sem zadovoljen, s sproščenostjo pa bom tudi na tekmah pokazal svoje najbolje skoke," je ocenil mladi Zajc.

Celinski pokal Kranj | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Razloga za preplah ni

Anže Lanišek je bil 15., Anže Semenič 20., Domen Prevc 21., Tilen Bartol 25. in Bor Pavlovčič 30. A vsi v slovenskem taboru se strinjajo, da razloga za preplah ni, pa čeprav so bili rezultati za domačo skakalnico v Kranju zelo povprečni.

Anže Semenič je bil v soboto peti, danes pa 20. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Anže Semenič je bil v soboto peti, danes pa 20. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Zadovoljen sem, saj sem imel v preteklih letih večje težave v začetku sezone. Prišel sem preverit, kje smo. Z dobrim in slabim skokom sem zraven, kar je dobro," je dejal Semenič, v soboto s petem mestom najboljši Slovenec, ki je v pripravi na novo sezono že opravil okrog 140 skokov.

Gorazda Bertonclja rezultati v Kranju ne skrbijo toliko, kot ga skrbi ... | Foto: SZS Gorazda Bertonclja rezultati v Kranju ne skrbijo toliko, kot ga skrbi ... Foto: SZS

Miren ostaja tudi novi glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki ekipo vodi dva meseca, saj poudarja, da je bilo narejenih precej novosti, zato je za visoka pričakovanja še prezgodaj. Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v Wisli, kamor bo popeljal celo ekipo A, ki je v formi, in Tomaža Nagliča.

Ni še jasno, kdaj se bo vrnil Prevc

Bolj Bertonclja skrbi poškodba Petra Prevca, saj meni, da je okrevanje njegovega gležnja slabše, kot je kazalo pred tednom dni, in še vedno ni jasno, kdaj bo naš najboljši skakalec lahko resno začel delo.

... okrevanje Petra Prevca. | Foto: Vid Ponikvar ... okrevanje Petra Prevca. Foto: Vid Ponikvar

Ekipi pa se bodo poleti pridružili tudi izkušeni Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jernej Damjan, ki v Kranju niso nastopili.

Preberite še:

Sportal Marcel Hirscher je dvignil še drugo tančico
Andreas Stjernen
Sportal Olimpijski prvak na prisilni počitek
Ne spreglejte