Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
10. 12. 2015,
12.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Matic Skube Žan Grošelj Miha Kürner

Četrtek, 10. 12. 2015, 12.20

4 leta, 10 mesecev

Čas za prve točke

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medtem ko bo Žan Kranjec na tretjem veleslalomu sezone v soboto v Val d'Iseru osamljeni slovenski tekmovalec, pa bodo slalomsko sezono v nedeljo odprli Matic Skube, Žan Grošelj in Miha Kürner.

Slovenski smučarji se v tehničnih disciplinah v novi sezoni ne morejo pohvaliti niti z eno samo točko. Slalomistom je načrte prekrižala podaljšana finska jesen, zaradi katere je odpadla novembrska preizkušnja v Leviju, oba veleslaloma pa sta se končala brez Slovenca v trideseterici.

V slovenskem taboru so prepričani, da se bo slika spremenila že ob koncu tedna, ko bo prvi tehnični paket v sezoni gostil Val d'Isere. Slovenske barve bo v veleslalomu branil le Žan Kranjec, na nedeljskem slalomu pa se bosta Maticu Skubetu pridružila še član ekipe evropskega pokala Žan Grošelj in Miha Kürner, ki je ostal brez reprezentančnega statusa, tako da večinoma trenira v lastni režiji.

Trener dočakal Kranjčev "klik"

Najboljši slovenski veleslalomist Kranjec je bil po spodletelem odprtju sezone v Söldnu točkam blizu že v Beaver Creeku, kjer se je prebil v finale, a nato odstopil. A bolj kot nastop v prvi vožnji trenerja Klemna Berganta veseli tehnični preskok. "V Koloradu je začel voziti tako, kot je treba. Jasno pa je, da bo moral boljše smučanje unovčiti tudi na tekmi. Brez filozofiranja, pomembna je zgolj korektna izvedba na tekmi. Ima dovolj izkušenj, tudi nekoliko bolj grenkih, zato verjamem, da bo nastopil tako, kot zna," razmišlja Bergant.

Potrditev v Alta Badii

Na poti v Val d'Isere se je slovenska ekipa ustavila še na treningu v Alta Badii, kjer jih je pričakala ledena snežna podlaga. Kranjec je na njej dobil novo potrditev ustrezne pripravljenosti, smuči pa sta "začutila" tudi Grošelj in Skube. Za drugega trener Bergant upa, da bo sezono začel tam, kjer je zadnjo končal. "Lani je predolgo čakal na pravo izvedbo," je ob tem pripomnil.

Slalomisti so tekmovalni ritem v začetku meseca začeli loviti že na tekmah evropskega pokala v Hamsedalu na Norveškem, kjer je s 7. in 15. mestom najboljšo pripravljenost pokazal prav Skube.

Ne spreglejte