Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2008,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 27. 2. 2008, 11.27

8 let

Bauerjev uspeh kariere v Koreji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norvežan Emil Helge Svendsen se je danes v korejskem Pjeongčangu veselil zmage v šprintu. Prvič v karieri se je med deseterico najboljših zavihtel tudi slovenski biatlonec Klemen Bauer.

Norvežan Emil Helge Svendsen (25:57,4/1), junak nedavnega biatlonskega svetovnega prvenstva v Östersundu na Švedskem, je na desetkilometrski progi za 29,9 (1) sekunde ugnal rojaka Halvorda Hanevolda, tretji pa je bil Avstrijec Friedrich Pinter /30,2/1).

Na generalki pred SP 2009, ki bo prav tukaj v Koreji, se je prve uvrstitve med deseterico veselil Bauer (50,9/1), vnovič pa sta bila daleč od točk Vasja Rupnik (3:45,2/6) in Peter Dokl (4:06,8/3), ki sta končala na 56. in 58. mestu.

Devet zadetih tarč

Končno so se uresničile napovedi vodstva slovenske reprezentance, ki že drugo sezono zapored napoveduje, da se je 22-letni tekmovalec iz Ihana sposoben uvrstiti prav med najboljše biatlonce sveta, ko bo enkrat na tekmi ponovil streljanje s treninga in zadel večino tarč. Tokrat je Klemen Bauer zadel devet od desetih tarč, eno je zgrešil na drugem streljanju stoje, s hitrim tekom pa se je na koncu prebil do osmega mesta. Zdaj ima Bauer tudi izjemno lepo izhodišče za petkovo zasledovalno tekmo. Preostala Slovenca, Vasja Rupnik in Peter Dokl, sta pokazala še en zelo povprečen nastop, imela pa sta tudi srečo, da se številni tekmovalci svetovnega pokala v Koreji niso udeležili, saj v nasprotnem primeru zasledovanja ne bi videla.

Že pošteno utrujen

"Po vrnitvi s svetovnega prvenstva sva s trenerjem naredila podrobno analizo mojih nastopov in ugotovila, kje so ključne pomanjkljivosti streljanja. Proženje je bilo preveč sunkovito in to poskušamo zdaj odpraviti. V premoru do odhoda v Korejo sem naredil dva zelo kvalitetna strelska treninga in kot kaže se vse skupaj že pozna. Prebolevam tudi manjši prehlad in zato tekaško nisem bil popolnoma stoodstoten. Zadnji krog sem bil že pošteno utrujen, vendar so me spremljevalci iz naše ekipe motivirali do takšne mere, da sem uspel pridobiti še nekaj mest. Mislim, da sem strelišče zapustil kot trinajsti, v cilju pa sem bil osmi. Prav gotovo so mi takšen zaključek omogočile tudi fantastično pripravljene smuči," je tekmo povzel Klemen Bauer. "Rad bi dokazal, da današnje dobro streljanje ni bilo le srečen splet okoliščin. Kako visoko se lahko prebijem, pa bomo videli na tekmi," pa so Bauerjeve želje za naslednjo tekmo v petek.

Svendsen že četrti

Na zelo zahtevni progi, kjer se bodo v naslednjem letu delile medalje na SP, je Norvežan Svendsen dokazal, da uspehi na SP na Švedskem niso bili naključni in še enkrat ugnal vse tekmece ter se v skupnem seštevku prebil že na četrto mesto. V smučini je bil Norvežan premočan za tekmece, saj je najbližjim zasledovalcem ob enakem strelskem učinku, tudi najboljši so tako kot Bauer enkrat zavili v kazenski krog, ušel za pol minute. Še vedno vodi njegov rojak Ole Einar Björndalen, ki je tekmovanja v Koreji izpustil, njegova najbližja zasledovalca Dmitrij Jarošenko (17.) in Maksim Čudov (33.) pa se danes nista izkazala.

V četrtek (10.00) bodo v Pjeongčangu nastopala dekleta, tudi z našimi Tejo Gregorin, Dijano Ravnikar in Andrejo Mali.

Izidi, moški (10 km):

1. Emil Svendsen (Nor) 25:57,4/1 2. Halvard Hanevold (Norn) + 29,9/1 3. Friedrich Pinter (Avt) 30,2/1 4. Daniel Graf (Nem) 40,2/0 5. Björn Ferry (Šve) 44,2/0 6. Andreas Birnbacher (Nem) 47,3/1 7. Simon Eder (Avt) 49,6/1 8. Klemen Bauer (Slo) 50,9/1 9. Andrej Prokunin (Rus) 55,9/1 10. Michael Greis (Nem) 1:00,7/3 ... 56. Vasja Rupnik (Slo) 3:45,2/6 58. Peter Dokl (Slo) 4:06,8/3

Ne spreglejte