Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
22. 11. 2017,
9.10

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Pjongčang 2018 svetovni pokal Ilka Štuhec Ilka Štuhec Lake Louise Lindsey Vonn Anna Veith

Sreda, 22. 11. 2017, 9.10

6 let, 4 mesece

Prva dama avstrijskega smučanja v Lake Louisu

Anna Veith se vrača

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

"Pa poskusimo," sporoča avstrijska alpska smučarka Anna Veith in tako napoveduje vrnitev v karavano svetovnega pokala v Lake Louisu, kjer bodo prihodnji teden na sporedu prve tekme v hitrih disciplinah.

Anna Veith bo nastopila v Lake Louisu (1.-3. 12.). | Foto: Sportida Anna Veith bo nastopila v Lake Louisu (1.-3. 12.). Foto: Sportida

"Rada začutim to strast. Trening je bil dober. Tudi obe koleni sta v dobrem stanju. Torej, poskusimo v Lake Louisu," je po zadnji snežni vadbi na svojem uradnem Facebook profilu zapisala 28-letna avstrijska alpska smučarka Anna Veith, ki je v zadnjih dveh sezonah nastopila na vsega sedmih tekmah svetovnega pokala. Dvakratno zmagovalko skupnega seštevka svetovnega pokala je najprej iztirila poškodba desnega kolena, zaradi katere je izpustila celotno sezono 2015/16. V pretekli zimi se je sicer vrnila, a je sezono predčasno končala in se odločila še za operacijo levega kolena.

V Pjongčangu bo branila olimpijsko zlato

Pred zdravstveno kalvarijo je bila Anna Veith, ki je večji del kariere nastopala z dekliškim priimkom Fenninger, prva dama svetovnega pokala. V sezonah 2013/14 in 2014/15 je osvojila velika kristalna globusa, v svoji zbirki ima še dva mala. Osvojila je tudi pet kolajn na svetovnih prvenstvih, od tega tri zlate. Veselila se je tudi dveh zlatih olimpijskih kolajn, obeh v Sočiju, kjer je bila druga v veleslalomu in prva v superveleslalomu.

Lov je odprt

Prav danes pa mineva tudi en mesec od poškodbe Ilke Štuhec, ki je olimpijsko sezono končala še pred njenim začetkom. S tem je smukaški del karavane ostal brez branilke malega globusa, lov na vrh pa je znova odprt. Veithova o napadu nanj sicer ne razmišlja, saj je njen osnovni cilj vrnitev po dveh operacijah in kakovostna priprava na olimpijske igre. Zato pa utegne že Lake Louise ponuditi odgovor na vprašanje, kdo bodo glavne kandidatke v boju za hitrostno krono. Bržčas lahko pri tem v prvi vrsti računamo na Lindsey Vonn in Soffio Goggio.

Ne spreglejte