Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
19.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Andreas Wellinger Severin Freund Nemčija Werner Schuster grand prix

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 19.44

6 let, 6 mesecev

Nove težave v nemškem skakalnem taboru

Andreas Wank na prisilni počitek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Andreas Wank | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nemški skakalci pred prihajajočo zimsko sezono res nimajo sreče z zdravjem. Po Severinu Freundu, ki je sezono končal, še preden se je začela, in Andreasu Wellingerju se na prisilni počitek odpravlja še Andreas Wank. Nemca pestijo težave s hrbtom.

V nemškem skakalnem taboru to poletje ni idile. Pred mesecem dni se je na treningu poškodoval povratnik po poškodbi Severin Freund. Zmagovalec sezone 2014/15 si je še drugič v pol leta poškodoval kolenske vezi in olimpijsko sezono končal, še preden se je začela. Na nekajtedenski prisilni počitek se je konec julija zaradi težav s kolenom odpravil tudi Andreas Wellinger.

Zdaj so Nemci ostali še brez enega moža. Trener Werner Schuster do konca poletne sezone ne bo mogel računati na Andreasa Wanka, ki se ubada z bolečinami v hrbtu. "Na žalost se s temi težavami ukvarjam že dlje časa. Vse skupaj se je poslabšalo v Hinterzartnu. Nato dva tedna nisem treniral, temveč sem se posvetil rehabilitaciji, šlo je na bolje, a na treningu v Courchevelu se je stanje spet poslabšalo," je za nemške medije svoje težave opisal 29-letnik.

Energija za olimpijsko sezono

Nemec se bo zdaj posvetil rehabilitaciji in izpustil tekme poletne velike nagrade. Nova preizkušnja bo prihodnji konec tedna v Hakubi.

"Prihodnje štiri tedne ne bom treniral, tako da me na tekmovanjih velike nagrade žal ne bo," pravi olimpijski ekipni prvak iz Sočija in olimpijski ekipni podprvak iz Vancouvra. Kljub trenutnim težavam je odločen, da na februarskih olimpijskih igrah v Pjongčangu spet poseže visoko: "Prihodnje dni bom izkoristil za popolno rehabilitacijo in nabral energijo za olimpijske igre."

Takole se je Wank leta 2014 veselil ekipnega olimpijskega zlata. Trije zlati nemški junaki s fotografije se trenutno ukvarjajo s poškodbami (Wellinger in Freund). Se bo Nemec v Pjongčangu veselil novega odličja? | Foto: Sportida Takole se je Wank leta 2014 veselil ekipnega olimpijskega zlata. Trije zlati nemški junaki s fotografije se trenutno ukvarjajo s poškodbami (Wellinger in Freund). Se bo Nemec v Pjongčangu veselil novega odličja? Foto: Sportida

Wank je sicer po treh tekmah poletne velike nagrade z 38. točkami na 17. mestu. v Wisli je bil na posamični tekmi diskvalificiran, v Hinterzratnu je končal na osmem, v Courchevelu pa na 25. mestu. Najmočnješi nemški orožji to poletje sta sicer Stephan Leyhe (3. mesto v seštevku Grand prixa) in Karl Geiger (7.).

Iz nemškega tabora pa ob tem prihaja nekaj spodbudnih novic, in sicer je mladinski svetovni prvak iz leta 2016 po poškodbi v začetku avgusta začel skakalne treninge.

Poletna velika nagrada se seli v Azijo

Naslednja postaja poletne velike nagrade – na dozdajšnjih treh tekmah je vselej zmagal Poljak Dawid Kubacki – bo na sporedu konec tedna na Japonskem. V Habuki bodo v petek kvalifikacije za sobotno posamično tekmo, v nedeljo še druga posamična tekma.

 

Ne spreglejte