SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera Vanessa Mae pred epilogom

4

termometer

 | Foto:
Zdi se, da so Vladu Makucu, vodji alpskih disciplin, zaradi "afere Vanessa Mae" šteti dnevi na sedežu Smučarske zveze Slovenije.

V senci razprave o finančne stanju Smučarske zveze Slovenije in potrjevanju 10-letnega sanacijskega programa je izvršilni odbor krovne organizacije na ponedeljkovi večerni seji zavrnil predlog predsednika alpskega zbora in odbora Dušana Goriška o razveljavitvi kazni vodji alpskih disciplin Vladu Makucu in preostalim "ožigosanim" v "aferi Vanessa Mae". Obenem je direktorju SZS Juriju Žureju izglasoval tudi pooblastilo za neposredno ukrepanje oziroma izvrševanje sprejetih sklepov. To posledično pomeni, da je Žurej v roke prejel škarje in platno za odpoved pogodbe Makucu.

Naj spomnimo, izvršni odbor SZS je pred slabima dvema mesecema in pol s posebnim sklepom brez časovno določenega začetka izvedbe ukrepa Borutu Hrobatu, Matjažu Goltezu, Tugu Marinčku in Makucu prepovedal aktivnosti pod okriljem zveze za štiri leta. Omenjena četverica je namreč v različnih vlogah (so)delovala na januarskih tekmah na Krvavcu, na katerih je v sumljivih okoliščinah violinistična zvezdnica Vanessa Mae dosegla olimpijsko normo in nato v Sočiju branila tajske barve.

Na zagovor pred FIS

Makuc, najbolj znan član "obsojene četverice", ki je na spornih tekmah na Krvavcu opravljal vlogo sodnika, izbranega iz trenerskih vrst, in kot takšen ni imel vloge pri organizaciji ter neposrednem poteku tekem, tako da se je med kaznovanimi znašel iz naslova objektivne odgovornosti, tudi po 81 dneh od znamenitega sklepa IO SZS vztraja, da so bili zanj edini vir informacij mediji.

"Do danes v roke nisem prejel nobenega uradnega dokumenta. Postopek ni bil nikoli zaključen. Častno razsodišče, ki bi o tem primeru prav tako moralo odločati, ni podalo sklepa. Z direktorjem sva sicer govorila o tej temi, a sva se strinjala, da do nadaljnjega opravljam vlogo vodje panoge," pravi Makuc, katerega primer je po sklepu IO SZS romal tudi na sedež Mednarodne smučarske zveze (FIS). Prihodnji teden zato Makuca ob robu jesenske konference v Zürichu čaka pogovor pri posebni komisiji FIS.

Žurej: Makuc ne bo krivdno razrešen

"Z gospodom Makucem se bova v kratkem pogovorila in ocenila, na kakšen način lahko izvršiva sklep," je po tem, ko mu je izvršilni odbor zveze namenil meč, s katerim lahko presega gordijski vozel, dejal direktor Žurej in dodal: "Poudariti pa velja, da Vlado ne bo krivdno razrešen. Na takšen način želim z njim tudi prekiniti sodelovanje, torej nadvse korektno. Navsezadnje je tudi on zelo korektno opravil svoje delo na SZS."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin