Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2019,
20.44

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Aljaž Bedene Tamara Zidanšek OP Francije

Četrtek, 23. 5. 2019, 20.44

4 leta, 11 mesecev

žreb op francije

Bedene v prvem krogu Pariza proti Hrvatu, Zidanškova proti Belgijki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Aljaž Bedene | Aljaža Bedeneta v prvem krogu OP Francije čaka Hrvat Borna Čorić. | Foto Gulliver/Getty Images

Aljaža Bedeneta v prvem krogu OP Francije čaka Hrvat Borna Čorić.

Foto: Gulliver/Getty Images

V Parizu so danes izžrebali pare uvodnega kroga drugega turnirja za grand slam. V uvodnem krogu OP Francije bo nasprotnik za zdaj edinega slovenskega predstavnika v glavnem žrebu med posamezniki Aljaža Bedeneta Hrvat Borna Ćorić. Med posameznicami se bo v uvodnem krogu prva slovenska igralka Tamara Zidanšek srečala z Belgijko Elise Mertens.

Devetindvajsetletni Bedene, trenutno 97. igralec sveta, se bo pomeril z sedem let mlajšim Ćorićem, 15. igralcem na svetovni računalniški lestvici in 13. nosilcem Roland Garrosa. Ljubljančan se je s Hrvatom doslej srečal trikrat, od tega pa enkrat zmagal.

Igralca sta uvrščena v zgornjo polovico žreba, kjer se nahaja tudi prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, ki bo lov na grand slam zmag začel proti Poljaku Hubertu Hurkaczu.

V tej polovici žreba pa so med favoriti še četrti nosilec in zmagovalec Barcelone Avstrijec Dominic Thiem, peti nosilec Nemec Alexander Zverev in deveti nosilec ter zmagovalec turnirja v Monte Carlu Italijan Fabio Fognini.

V Nadalovi polovici Federer

V drugi polovici žreba med posamezniki se nahaja številka dva moškega tenisa Španec Rafael Nadal. "Kralj peska" se bo po zmagi v Rimu lahko za lov na 12. naslov v Parizu ogrel na dvoboju s kvalifikantom.

Rafael Nadal se bo za začetek pomeril s kvalifikantom. | Foto: Reuters Rafael Nadal se bo za začetek pomeril s kvalifikantom. Foto: Reuters

V Nadalovi polovici žreba pa je tudi Švicar Roger Federer, tretji nosilec, ki se bo v uvodnem krogu srečal z Italijanom Lorenzom Sonegnom. V odsotnosti presenečenj bi se 37-letni rekorder po številu zmag na turnirjih za grand slam v četrtfinalu srečal z mladim Grkom Stefanosom Cicipasom, sicer šestim nosilcem, kar bi predstavljalo ponovitev četrtfinalnega para s prvega turnirja za veliki slam v Melbournu.

Zidanškova proti Mertensovi, več sreče za Jakupovićevo

Med posameznicami se bo Zidanškova, 68. igralka sveta, pomerila z 20. nosilko turnirja Mertensovo. Več sreče pri žrebu je imela Dalila Jakupovič, trenutno 107. igralka na lestvici WTA, ki se bo pomerila s kvalifikantko.

Jeseničanka je uvrščena v zgornjo polovico žreba med posameznicami, kjer se nahaja tudi prva igralka sveta Naomi Osaka. Japonka se bo v prvem krogu pomerila z Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo. V tej polovici žreba pa sta med favoritinjami še branilka naslova, Romunka Simona Halep, in Čehinja Petra Kvitova.

Dalila Jakupovič se bo pomerila s kvalifikantko. | Foto: Gulliver/Getty Images Dalila Jakupovič se bo pomerila s kvalifikantko. Foto: Gulliver/Getty Images

Tretjo slovensko predstavnico z neposredno uvrstitvijo v glavni žreb Polono Hercog, ki zaseda 70. mesto na lestvici WTA, čaka dvoboj z 32. igralko sveta Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Tako kot Zidanškova se Hercogova nahaja v spodnji polovici žreba, skupaj z drugo nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo, četrto nosilko Nizozemko Kiki Bertens in peto nosilko Nemko Angelique Kerber.

Slovenija bi lahko na glavnem delu turnirja v Parizu imela še dva predstavnika v konkurenci posameznikov, saj sta se tako Blaž Rola kot tudi Kaja Juvan uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. Oba se bosta za nastop med elito borila v petek.

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal Juvanovo od OP Francije loči zmaga, Zidanškova v polfinalu Nürnberga
Ne spreglejte