Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2012,
8.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Wimbledon Blaž Kavčič Grega Žemlja Novak Đoković

Ponedeljek, 25. 6. 2012, 8.35

8 let

Žemlja napredoval, Kavčič obtičal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V uvodnem dnevu Wimbledona se je izkazal slovenski predstavnik Grega Žemlja, ki s 3:1 v nizih premagal Britanca Goodalla. Blaž Kavčič ni bil kos Nemcu Petzschnerju. Đoković in Federer suverena.

Anglija je v solzah, saj objokuje izpad nogometašev, ki so po 11-metrovkah v četrtfinalu evropskega prvenstva priznali premoč Italiji. Bo lahko otoške športne navdušence na sveti travnati podlagi s teniškim loparjem potolažil Škot Andy Murray? Uvodni dan tekmovanja ne bo nastopil, je pa v skladu s tradicijo na osrednje igrišče prvi stopil branilec naslova. Najboljši igralec sveta, Novak Đoković, se je v prvem krogu pomeril z nekdanjim prvim igralcem sveta, Špancem Juan-Carlosom Ferrerom, tudi dvakratnim četrtfinalistom Wimbledona in z njim opravil ekspresno, v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:1.

Poleg ''Noleta'' se je prvi dan predstavil tudi šestkratni zmagovalec Roger Federer, ki bi se lahko s prvim nosilcem srečal v polfinalu. Če bi ga premagal, nato pa še osvojil turnir, bi se lahko na svetovni jakostni lestvici zavihtel celo na prvo mesto, a bo to vse prej kot enostavno, saj sta v tej sezoni Đoković in Nadal na turnirjih za nagrado grand slam razred zase, Švicar pa je v zadnjih dveh letih v Londonu obstal v četrtfinalu. V prvem krogu se je pomeril s Špancem Albertom Ramosom in ga premagal v treh nizih, s 6:1, 6:1 in 6:1.

Prvi dan Wimbledona pa je presenetljivo izpadel šesti nosilec in nekdanji finalist Tomaš Berdych. V treh nizih, prav vsakega je odločila podaljšana igra, je češkega favorita izločil Latvijec Ernests Gulbis.

Blaž Kavčič se je v prvem krogu pomeril z Nemcem Philippom Petzschnerjem in izgubil z 0:3 v nizih (4:6, 4:6, 2:6), medtem ko je Grega Žemlja napredoval v drugi krog. S 3:1 v nizih (6:4, 3.6, 7:6 in 6:4) je premagal Britanca Joshom Goddalla. Žemlja je bil ob svojem drugem uspešnem nastopu v prvem krogu turnirja na sveti travi, v drugi krog se je prvič prebil lani, od nasprotnika boljši v vseh prvinah igre, razen v asih. Z 19 je odserviral dva manj kot Goodall, povsod drugje pa je bila statistika v korist Slovenca. Napravil je manj dvojnih in neizsiljenih napak, boljše izkoristil ponujene break žogice, bil uspešnejši s prvim in drugim servisom, ter se bolje znašel tudi na mreži. Ob tokratnem uspehu je Kranjčan izkoristil že prvo zaključno žogo, v zadnji igri pa serviral kar tri ase. V naslednjem krogu ga čaka visoka ovira, Španec Verdasco, 16. igralec sveta.

Ne spreglejte