Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2012,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković

Nedelja, 19. 8. 2012, 12.27

8 let

Že 28. obračun Federerja in Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša teniška igralca na svetu, Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković, se bosta ob 18.30 pomerila v finalu Cincinnatija, zadnjega velikega turnirja pred odprtim prvenstvom ZDA.

To bo že njun 28. medsebojni dvoboj, za zdaj je še vedno rahli v prednosti (15:12) 31-letni Federer, ki je v polfinalu s 7:6 in 6:3 izločil svojega rojaka Stanislasa Wawrinko. Đoković je bil v polfinalu še bolj prepričljiv, s 6:3 in 6:2 je ugnal Argentinca Juan Martina del Potra. Ne glede na to, kako se bo končal dvoboj, bo Švicar ostal na prvem mestu svetovne teniške. Đoković bo še vedno drugi.

Na turnirju serije masters v Cincinnatuju je Federer slavil že štirikrat, "Nole" pa bo skušal v svojem četrtem finalu priti do prve zmage. "Vsi vemo, kako dober je, še posebno v sklepnih fazah turnirjev. Poleg tega so tu pogoji zelo hitri, kar mislim, da mu ustreza," je dejal Novak Đoković, ki na stavnicah kotira bolje od svojega nasprotnika.

Letos sta se tekmeca srečala trikrat. Oba dvoboja na pesku, v Rimu in Roland Garrosu, je dobil Srb, Švicar pa je bil boljši v polfinalu Wimbledona. Zmagoslavje na "sveti travi" je pomenilo, da je s prvega mesta lestvice ATP točno po letu dni izrinil ravno Đokovića, sam pa je na vrh stopil po več kot dveh letih.

Po polfinalnih porazih v Wimbledonu in na olimpijskem turnirju se je pobral tudi 25-letni srbski zvezdnik in prejšnji teden zmagal v Torontu, na prvem velikem pripravljalnem turnirju pred OP ZDA. Če bo dobil tudi Cincinnati, bo postal šele četrti igralec od leta 1990 z zaporednima zmagama na obeh pripravljalnih mastersih pred OP ZDA.

Zmaga v Cincinnatiju bo za oba zelo lepa popotnica za zadnji turnir velike četverice v letu 2012, a Roger Federer temu ne daje prevelikega pomena pred glavnim ciljem preostanka sezone. "Seveda je današnja zmaga dobrodošla, a ne bo odločila zmagovalca OP ZDA. V New Yorku se morda sploh ne bova srečala," meni Švicar.

Ne spreglejte