Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2011,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog Andreja Klepač

Ponedeljek, 29. 8. 2011, 19.01

8 let

Zadovoljna, čeprav si je želela več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v 2. krogu OP ZDA izgubila z Rusinjo Nadjo Petrovo. Podvig Andreje Klepač v dvojicah, Venus Williams predala dvoboj brez boja.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je priznala premoč 24. nosilki. Čeprav je pred dobrim tednom v New Havnu odpravila nekdanjo tretjo igralko na svetu, je bila tokrat Rusinja Nadja Petrova boljša in v 74 minutah ugnala devet let mlajšo Štajerko s 6:2 in 6:4. Petrova nastopa v New Yorku že enajstič, najdlje pa se je prebila leta 2004 in 2005, ko je nastopila v četrtfinalu. Največji domet Hercogove ostaja drugi krog.

"Po dokaj slabem začetku sem se poskušala vrniti, a mi zaradi odlične predstave Petrove v prvem nizu to ni uspelo. V drugem nizu sem igrala veliko bolje, storila sem manj napak, a moja tekmica mi po 'breaku' ni dala priložnosti za izenačenje. Pri zaostanku s 3:5 v drugem nizu sem rešila zaključno žogo, v nadaljevanju še dve, a sem zgrešila točki za izenačenje," je po dvoboju z 29-letno Moskovčanko, sicer 25. igralko na računalniški teniški lestvici WTA, dejala Hercogova in dodala: "Navkljub porazu sem zadovoljna, da sem se prebila v drugi krog, čeprav sem si želela več." Na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu se bo preizkusila še v igri dvojic, kjer bo nastopala v paru z Grkinjo Eleni Daniilidou. Slovensko-grško navezo v prvem krogu čaka nemško-avstralska kombinacija Sabine Lisicki-Samantha Stosur.

Slovenske barve v New Yorku brani tudi Koprčanka Andreja Klepač, ki s sotekmovalko iz Gruzije igra v konkurenci dvojic. Primorka se je v uvodnem krogu izkazala z odmevno zmago, saj je slovensko-gruzijska kombinacija ugnala deseti nosilki. V napetem dvoboju je zmagovalki odločala podaljšana igra v zadnjem nizu, ki sta jo Klepačeva in Ana Tatišvili dobili z 9:7.

Venus Williams odpovedala nastop zaradi bolezni

Dvakratna zmagovalka US Opna Venus Williams je zaradi bolezni, težave ji povzroča Sjögrenov sindrom, predala dvoboj 22. nosilki Sabine Lisicki. To je nov udarec za 31-letno Američanko, ki ima v tej sezoni ogromne težave z zdravjem. Po porazu v četrtem krogu Wimbledona do grand slama v New Yorku sploh ni zaigrala.

Tretjepostavljena Marija Šarapova je brez težav izločila Belorusinjo Anastazijo Jakimovo, presenetljivo pa sta se na kolenih znašli osma nosilka Francozinja Marion Bartoli, Poljakinja Agnieszka Radwanska (12.) in Slovakinja Dominika Cibulkova (14.). Zaradi poškodbe hrbta se je poslovila tudi 20. nosilka Yanina Wickmayer, Monica Niculescu in Flavia Pennetta pa sta se poigrali z rojakinjama. Veliko znoja je morala preliti Zvonarjova, ki je v obračunu proti Ukrajinki Katerini Bondarenko naredila kar 46 neizsiljenih napak, na koncu pa je vendarle zmagala s 7:5, 3:6 in 6:3. "To je bil dober preizkus zame. Moja današnja predstava je za pozabo, naredila sem ogromno napak, veseli pa me moj odziv v prelomnih trenutkih dvoboja," je po napornem obračunu dejala 26-letna Rusinja, ki je v lanskem velikem finalu v New Yorku morala priznati premoč Belgijki Kim Clijsters.

Ne spreglejte