Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
22.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Marija Šarapova Polona Hercog teniški globus WTA Wimbledon

Torek, 3. 7. 2018, 22.15

5 let, 9 mesecev

Wimbledon (WTA), 2. dan

Šarapova prejela zaušnico, kakršne v Wimbledonu ni vajena, slovo Hercogove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Polona Hercog | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Drugi dan Wimbledona je med posameznicami nastopila Polona Hercog in hitro končala tekmovanje. Belgijka Alison Van Uytvanck, ki je na lestvici 17 mest pred Slovenko, je zmagala s 6:2, 6:2. Branilka naslova, Španka Garbine Muguruza, in prva nosilka Simona Halep sta preskočili uvodno oviro, presenetljivo pa sta ostali brez zmage nekdanji zmagovalki Wimbledona Marija Šarapova in Petra Kvitova.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je hitro končala nastope med posameznicami v Wimbledonu. Potem ko je lani s prebojem v tretji krog dosegla najboljši rezultat na sveti travi, je tokrat obstala v prvem krogu. Štajerka se je še četrtič pomerila z Belgijko Alison Van Uytvanck in ji prvič priznala premoč. 47. igralka sveta je Slovenko ugnala s 6:2 in 6:2.

Lanska zmagovalka in tretja nosilka Garbine Muguruza je s 6:2 in 7:5 izločila 136. igralko sveta, Britanko Naomi Broady, vlogo favoritinje je izkoristila tudi prva nosilka turnirja Simona Halep, ki je v 1. krogu premagala stoto igralko na lestvici WTA Nari Kurumi s 6:2 in 6:4.

Hitro slovo Kvitove in Šarapove

Za veliko presenečenje je poskrbela Aliaksandra Sasnovič, ki je v prvem krogu izločila nekdanjo zmagovalka Wimbledona Petro Kvitovo. Belorusinja je v tretjem nizu "zavezala Čehinji kravato", saj je dobila odločilni niz s 6:0.

Presenetljivo pa je naletela na mino tudi Marija Šarapova. Nekdanja zmagovalka Wimbledona je v treh napetih nizih ostala praznih rok proti rojakinji Vitaliji Djačenko, ki je prav tako kot nekdanja št. 1 zelo navezana na rusko mesto Soči. Djačenkova je šele 132. igralka sveta, sloviti rojakinji pa je zadala prvi poraz v Wimbledonu v uvodnem krogu. Sibirska tigrica, ki je končala dvoboj z dvojno napako, česa podobnega na sveti angleški travi ni vajena. 

Marija Šarapova je prvič v bogati in pestri karieri izpadla na angleški sveti travi že v prvem krogu. | Foto: Reuters Marija Šarapova je prvič v bogati in pestri karieri izpadla na angleški sveti travi že v prvem krogu. Foto: Reuters

Rafael Nadal
Sportal Đoković kot v najboljših časih, Nadal brez milosti, šok za Thiema
Ne spreglejte