Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2017,
13.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Andreja Klepač Katarina Srebotnik Andy Murray Novak Đoković Rafael Nadal Angelique Kerber Petra Kvitova Roger Federer WTA ATP Wimbledon

Sreda, 28. 6. 2017, 13.27

6 let, 6 mesecev

Znani nosilci in nosilke v Wimbledonu (2017)

V elitni druščini Wimbledona tudi Slovenki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Znani so nosilci turnirja za grand slam v Wimbledonu, ki bo od 3. do 16. julija. Prvi domači matador je branilec naslova Andy Murray, ki je v tem tednu odpovedal ekshibicijski turnir zaradi težav s kolkom, pri posameznicah pa je zaradi porodniške odsotnosti lanske zmagovalke Serene Williams prva nosilka Nemka Angelique Kerber.

Na seznamu nosilk turnirja v ženskih dvojicah sta tudi Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Srebotnikova je skupaj z ameriško partnerico Abigail Spears šesta nosilka turnirja dvojic, Klepačeva pa je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez 15. nosilka. Prvi nosilki turnirja ženskih dvojic sta ameriško-češka naveza Bethanie Mattek-Sands/Lucie Šafarova. Nosilca v moških dvojicah sta finsko-avstralska kombinacija Henri Kontinen/John Peers.

Kvitova prvič na sveti travi po napadu vlomilca

Čehinja Petra Kvitova je turnir vseh turnirjev osvojila že dvakrat. | Foto: Guliverimage/Getty Images Čehinja Petra Kvitova je turnir vseh turnirjev osvojila že dvakrat. Foto: Guliverimage/Getty Images Po mnenju teniških poznavalcev je med posameznicami ob Angelique Kerber, ki se je lani prebila vse do finala, na papirju favoritinja Romunka Simona Halep, ki bo skušala popraviti slab vtis po porazu v finalu turnirja na pariškem pesku. Takrat je naslov zmagovalke Roland Garrosa pripadel senzacionalni Latvijki Jeleni Ostapenko, ki je 13. nosilka turnirja v Wimbledonu.

V ožjem izboru so tudi Čehinja Karolina Pliškova, Poljakinja Agnieszka Radwanska in dvakratna zmagovalka Wimbledona Čehinja Petra Kvitova, ki je na edinem turnirju za grand slam na travi zmagala v letih 2011 in 2014.

Kvitova je v nedeljo zmagala na teniškem turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 819.940 dolarjev. V finalu je premagala Avstralko Ashleigh Barty. Za Kvitovo je bil to po poškodbi roke, ko jo je vlomilec decembra v njenem stanovanju napadel z nožem, šele drugi turnir v sezoni in prva turnirska zmaga po napadu. Je pa Kvitova zaradi poškodbe nato odpovedala turnir v Eastbournu.

Federer lovi rekord

Roger Federer obožuje igranje v Wimbledonu. | Foto: Reuters Roger Federer obožuje igranje v Wimbledonu. Foto: Reuters V konkurenci posameznikov je prvi favorit Roger Federer, čeprav je komaj tretji nosilec, pred njim sta tako Andy Murray kot Srb Novak Đoković, ki pa letos nista v najboljši formi oziroma imata težave s poškodbami in motivacijo.

35-letni švicarski virtuoz bo lovil še 93. turnirski naslov ter 12. naslov na turnirjih velike četverice. V Wimbledonu je slavil v letih 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 in 2012. Letos je že slavil na OP Avstralije.

Z osmim naslovom v Wimbledonu bi postavil rekord, prav tako pa bi podrl tudi starostni mejnik, saj bi postal najstarejši zmagovalec tega turnirja.

Ne gre spregledati niti Španca Rafaela Nadala, na papirju četrtega nosilca, ki je izjemno formo pokazal na pariškem pesku, kjer je osvojil še 15. turnir za grand slam ter desetega na turnirju v Roland Garrosu. V Wimbledonu je do zdaj slavil v letih 2008 in 2010.

V kvalifikacijah za nastop v glavnem delu turnirja še vztraja Grega Žemlja. | Foto: Vid Ponikvar V kvalifikacijah za nastop v glavnem delu turnirja še vztraja Grega Žemlja. Foto: Vid Ponikvar

Žreb glavnega dela turnirja bo znan v petek. V igri za nastop so tudi Slovenci. Grega Žemlja se bo v drugem krogu kvalifikacij Wimbledona pomeril z Rusom Tejmurazom Gabašvilijem, Polona Hercog pa z Avstrijko Barbaro Haas. Dvoboja prvega kroga kvalifikacij danes igrata tudi Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. Blaž Kavčič je izpadel že na prvi oviri.
Ne spreglejte