Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2017,
19.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

Roger Federer novak đoković Marin Čilić Andy Murray

Sreda, 12. 7. 2017, 19.50

6 let, 6 mesecev

Wimbledon (ATP), 9. dan

Đoković se poslavlja, Federer prestrašil tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88
Nova Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Znani so vsi štirje polfinalisti tretjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni. V predzadnji krog Wimbledona so napredovali Roger Federer, Tomaš Berdych, Sam Querrey in Marin Čilić. Razen Federerja so preostali trije polfinalisti precejšnje presenečenje. V polfinalu ne bosta zaigrala prvi in drugi nosilec Andy Murray in Novak Đoković.

Đoković, ki je turnir v Wimbledonu do zdaj osvojil trikrat, v letih 2011, 2014 in 2015, je po koncu prvega niza prosil za zdravniško pomoč zaradi bolečine v komolcu. Nato je predal dvoboj po dveh izgubljenih igrah drugega niza.

"Res mi je žal, ker moram končati na takšen način, a so bile bolečine v komolcu prehude. Komolec me muči že poldrugo leto, znova sem ga začutil na začetku turnirja in stopnja bolečine je samo naraščala, danes pa je bilo najhujše," je dejal Đoković, potem ko je predal svoj prvi dvoboj na turnirjih za grand slam po letu 2009. Đoković ni izključil možnosti operativnega posega.

V primeru wimbledonske zmage bi najboljši srbski teniški igralec znova zasedel prvo mesto na svetovni teniški jakostni lestvici ATP, saj je izpadel tudi prvi teniški lopar in prvi nosilec Wimbledona Britanec Andy Murray.

Švicar odpihnil Kanadčana

V polfinale je tako napredoval 11. nosilec Berdych, finalist turnirja v Wimbledonu leta 2010. Berdych se bo v polfinalu pomeril s švicarskim asom Rogerjem Federerjem, ki je v zadnjem četrtfinalu dneva premagal šestega nosilca Kanadčana Miloša Raonića s 6:4, 6:2, 7:6 (4).

"Stoti dvoboj, ne morem verjeti, to je pa res kar veliko. Res sem srečen, ker mi je moje telo tako dobro služilo v vseh teh letih. Prav tako sem zelo zadovoljen s svojo igro," je v prvih izjavah po zmagi nad Raonićem dejal švicarski velemojster teniške igre, ki bi v primeru polfinalne zmage ter uvrstitve v finale in nedeljskega zmagoslavja vpisal svoj 19. naslov na turnirjih velike četverice kot drugi najstarejši zmagovalec Wimbledona.

Andy Murray | Foto: Reuters Foto: Reuters

Američan šokiral Murrayja, Hrvat v sedmih nebesih

V Wimbledonu sta tako znana oba polfinalna para v konkurenci posameznikov. Za nedeljski finale se bodo udarili Federer in Berdych in krvnik domačega asa Murrayja Američan Sam Querrey (24. nosilec) ter Hrvat Marin Čilić, sedmi nosilec, ki je izločil Luksemburžana Gillesa Müllerja, krvnika španskega asa Rafaela Nadala.

"Poraz v četrtfinalu je res veliko razočaranje. Imel sem odlično priložnost, a sem jo zapravil in mi je žal, da je vsega že konec," je dejal Murray, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanja o poškodbah. "Kolk mi že nekaj časa povzroča težave, me boli, ampak sem skušal vseeno iztisniti, kar sem lahko, pokazati svoj najboljši tenis, pravzaprav vse, zaradi tega sem ponosen sam na sebe," je dejal Murray, ki je na domačem grand slamu slavil dvakrat, prvič leta 2013, drugič pa lani. 

"Neverjetno, kaj mi je uspelo, potem ko sem kar trikrat zaporedoma v Wimbledonu obtičal v četrtfinalu," je bruhalo iz Čilića, ki mu na poti do drugega finala na turnirjih za grand slam stoji Querrey. Čilić je Američana doslej štirikrat premagal, trikrat v Wimbledonu. Leta 2012 sta se srečala v 3. krogu in odigrala drugi najdaljši dvoboj v zgodovini Wimbledona, na travi sta preživela pet ur in 31 minut. Seveda si Hrvat reprize tega dvoboja niti najmanj ne želi.

Klepačeva izpadla, Juvanova nadaljuje

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je končala nastope na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu.

Klepačeva je po ženskih dvojicah izpadla tudi v konkurenci mešanih dvojic. Koprčanka je v paru s Kanadčanom Danielom Nestorjem izgubila v osmini finala proti nemško-ameriški kombinaciji Andre Begemann in Nicole Melichar s 3:6, 7:6 (4), 5:7.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je s Srbkinjo Olgo Danilović v konkurenci mladink med dvojicami v šestnajstini finala s 6:3 in 6:1 premagala Tajvanko En Shuo Liang in Japonko Ayumi Miyamoto.

V osmini finala slovensko-srbski par čakata Kitajki Xiyu Wang in Xinyu Wang, ki v Wimbledonu nastopata kot peti nosilki.

Ne spreglejte