Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 2. 2015,
10.59

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tadeja Majerič Polona Hercog

Torek, 10. 2. 2015, 10.59

4 mesece

Vse stare zamere so pozabljene

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska teniška ženska reprezentanca se je vrnila iz Estonije, kjer ji ni uspelo izpolniti zadanega cilja. Kljub temu Tadeja Majerič trdi, da so z dekleti po dolgem času dihale kot eno.

Po dolgem času je v pokalu Fed za slovensko reprezentanco zaigrala Tadeja Majerič, ki je v Talinu dosegla tri posamične zmage, eno zmago pa je priigrala tudi v igri dvojic na tekmi proti Luksemburgu. Zadnji dan proti Estoniji pa je morala zaradi poškodbe hrbta dvoboj predati. Čeprav z dekleti niso dosegle želenega uspeha, je Tadeja zadovoljna s svojimi igrami.

Po treh mesecih odmora je bilo kar težko igrati

"Lahko rečem, da so bili občutki zelo lepi, potem ko sem po petih letih znova igrala za slovensko reprezentanco. Moram povedati, da sem selo zadovoljna, ko sem do sobote zmagala na vseh svojih dvobojih. Po treh mesecih odmora je bilo kar težko igrati, vendar sem dala vse od sebe. Mi je pa zelo žal, da se nam ni uspelo uvrstiti v prvo evro-afriško skupino," je uvodoma povedala Tadeja, ki je zaradi napornega ritma tekmovanja že v petek čutila bolečine v hrbtu. Zaradi zdravstvenih težav Polone Hercog je pozneje tudi v soboto stisnila zobe in zaigrala.

Bolečina je bila na koncu prehuda

"Že v petek smo predvidevali, da v soboto ne bom igrala, vendar se je pozneje poškodovala še Polona (Hercog op. p.), zato sem vskočila jaz. Čutila sem bolečine v hrbtu, vendar sem bila v boljšem stanju kot Polona. Poskusila sem vse, vendar mi dvoboja ni uspelo izpeljati do konca, bolečina je bila na koncu prehuda," je povedala 235. igralka svetovne lestvice, ki meni, da se je poškodba pojavila zaradi natrpanega urnika. "V treh dneh sem imela tri posamične dvoboje, odigrala pa sem tudi en dvoboj v dvojicah. Prav tako nisem bila navajena na podlago, zato mislim, da je to vzrok te poškodbe. Računam, da bom v prihodnjem tednu s fizioterapevtom odpravila poškodbo in da bom lahko odšla na turnirje, ki sem jih načrtovala v bližnji prihodnosti," je optimistična 24-letna teniška igralka, ki trenutno ne trenira, saj se želi prej posvetovati s svojim fizioterapevtom in opraviti preglede.

Dihale so kot eno

Kapetan ženske ekipe Andrej Kraševec je že v soboto povedal, da je bilo vzdušje v ekipi enkratno. Istega mnenja je tudi svetlolasa igralka. "Dejansko smo se punce res dobro ujele. Mislim, da so stare zamere pozabljene. Vseskozi smo spodbujale ena drugo in dihale kot eno. Po dolgih letih smo res dobro sodelovali, je pa seveda prisotno razočaranje, potem ko se nam ni uspelo uvrstiti naprej," je sklenila Majeričeva.

Ne spreglejte