Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
23. 7. 2014,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Viktor Troicki tenis

Sreda, 23. 7. 2014, 7.59

8 let

Viktor Troicki: Poskusili so me uničiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski teniški igralec Viktor Troicki se je po letu dni znova vrnil na teniška igrišča, potem ko je imel leto dni prepoved igranja na teniških turnirjih.

28-letnega teniškega igralca je julija lani Mednarodna teniška zveza (ITF) suspendirala, potem ko na turnirju v Monaku zaradi slabega počutja ni prišel na krvni test. Troicki je trdil in še vedno trdi, da je bil kaznovan po krivci in da ni storil nič narobe.

Po dvanajstih mesecih se je vrnil na najboljši mogoči način, saj je v uvodnem krogu turnirja v Gstaadu zmagal. Vrniti se po dvanajstih mesecih premora je za vsakega precej težka naloga, vendar Troicki je prepričan, da se mu bo uspelo vrniti med najboljše. "Velik pritisk je na meni. Zavedam se, da je to moj prvi turnir po letu dni, in ne vem, kako se bom lahko boril proti najboljšim igralcem. Potreboval bom še nekaj dvobojev, da bom lahko začel igrati svoj najboljši tenis," je uvodoma povedal Troicki, ki je na turnir prišel na povabilo organizatorja.

Ta kazen me bo vedno spremljala

Čeprav je svoj uvodni dvoboj proti Avstrijcu Dominicu Thiemu dobil po dveh nizih, je bila njegova igra daleč od najboljšega. Predvsem je imel zelo slab odstotek prvega servisa. "Ni lahko začeti od začetka, vendar vem, da se lahko vrnem med najboljše, kjer sem nekdaj že bil. Vem, da lahko znova pokažem svoje najboljše igre," je povedal Srb, tudi dober prijatelj prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Čeprav je svojo kazen že prestal, ne bo nikoli pozabil, kakšno krivico mu je storila Mednarodna teniška zveza. "Ta kazen me bo vedno spremljala. Nikoli ne bom pozabil, kako brutalno so me napadli na sodišču in mi s tem skušali uničiti kariero. Moj cilj je, da jim dokažem, da jim ni uspelo," je še povedal Troicki, ki je med prepovedjo igranja na lestvici ATP izgubil kar precej mest. Trenutno je uvrščen na 847. mesto, najvišje v svoji karieri pa je bil uvrščen na 12. mesto.

Ne spreglejte