Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
1. 7. 2016,
8.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

7

Natisni članek

tenis Wimbledon

Petek, 1. 7. 2016, 8.25

6 let, 7 mesecev

Srb je v Wimbledonu popolnoma znorel: Ti si idiot. Marš! #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

7

V četrtek se je na igriščih Wimbledona dogajala prava mala drama. Srbski teniški igralec Viktor Troicki je zaradi sporne sodniške odločitve izgubil nadzor in popolnoma znorel. "Se zavedaš, kaj si naredil?" je po dvoboju spraševal sodnika.

 

V drugem krogu Wimbledona sta igrala Viktor Troicki in Albert Ramos-Vinolas. Na koncu je dvoboj po petih nizih dobil Španec ( 3:6, 6:3, 6:3, 2:6, 6:3). Troicki se je že večkrat med dvobojem pritoževal nad odločitvami, živce pa je izgubil v deveti igri petega niza. V ključnem trenutku je italijanski sodnik Damiano Torella Špancu dosodil as, medtem ko je bil srbski igralec prepričan, da je žogica pristala zunaj igrišča.

"Obupen sodnik si"

Troicki je izpulil žogico pobiralcu in jo nesel k glavnemu sodniku: "Daj no, poglej jo, prosim, poglej jo," mu je rekel, nato pa jo besno z loparjem poslal z igrišča. "Ti si najslabši sodnik na svetu. Kaj počneš tukaj? Kaj počneš tukaj? Si videl žogico? Obupen sodnik si. Marš," mu je v svojem jeziku zabrusil 27. igralec sveta.

Dvoboj je bil v naslednji točki končan, vendar se Troicki s sporno odločitvijo ni mogel sprijazniti. "Se zavedaš, kaj si naredil? Grozen si. Kaj delaš? Povej mi, kaj delaš? Kaj delaš tam (na sodniškem stolu, op. p.). Ti si najslabši sodnik vseh časov. Ti si idiot, marš," je bruhalo iz Troickega, ki je tudi dober prijatelj prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Viktor Troicki se nikakor ni mogel sprijazniti z odločitvijo italijanskega sodnika. | Foto: Viktor Troicki se nikakor ni mogel sprijazniti z odločitvijo italijanskega sodnika.

Vsi bi se tako odzvali v takšni situaciji

"Žalostno, koliko napak je naredil. Samo en popravek v petih nizih na travi. To je neverjeten podatek. Nima izkušenj na travi, pravzaprav nima pojma o ničemer. Samo sedi na stolu, gleda tenis in govori rezultat. Dogajajo se spori s sodniki, ampak ta je bil zame najhujši. Nikoli prej v življenju ga nisem videl … Pustimo to, da ne bomo delali prevelikih težav iz tega. Na koncu dvoboja sem znorel in mislim, da bi se vsi podobno odzvali v takšni situaciji," je po dvoboju dejal 30-letni športnik.

Ne spreglejte