Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 13.34

8 let

V finalu Zvonarjova in Serena Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tretjem teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu se bosta za prvo mesto pomerili prva nosilka, Američanka Serena Williams in 21. nosilka, Rusinja Vera Zvonarjova.

Zvonarjova se je v svoj prvi finale na turnirjih za veliki slam uvrstila s kar nekaj težavami. V prvem nizu je morala priznati premoč Bolgarki, svoj nalet pa dobila v šesti igri drugega niza, ko je odvzela servis tekmici. Odtlej je bila Rusinja na igrišču tista, ki je vodila igro - "break" je naredila tudi v prvi in peti igri zadnjega niza -, ter zasluženo prišla v veliki finale.

"Zelo sem vznemirjena. Tega uspeha še ne dojemam popolnoma. Zelo težko je bilo na igrišču. Cvetana je mlada igralka, ki je dvoboj začela zelo dobro. Toda na srečo mi je uspelo tekmo preobrniti v svoj prid. Uresničila sem ene izmed svojih sanj," je po uvrstitvi v finale povedala Zvonarjova, ki je bila v dvoboju velika favoritinja proti 82. igralki z lestvice WTA.

Za Zvonarjovo prvi finale na turnirjih za veliki slam

"Potem ko sem izgubila prvi niz, sem nanj takoj pozabila in se osredotočila na nadaljevanje dvoboja. Vedela sem, kaj moram narediti. Nisem si pa smela privoščiti niti najmanjšega padca zbranosti, saj bi to tekmica gotovo izkoristila," je še dodala 21. igralka sveta, katere doslej največji uspeh na enem izmed velikih turnirjev je bil polfinale odprtega prvenstva Avstralije pred dvema letoma.

Na drugi strani je Pironkova skušala kot prva nepostavljena igralka v zgodovini priti v finale Wimbledona. A Rusinja je bila le previsoka ovira, čeprav je Bolgarka na "sveti travi" pokazala svoj najboljši tenis. Velja namreč omeniti, da še nikoli ni zaigrala v finalu nobenega izmed turnirjev.

Tudi v drugem polfinalu po pričakovanjih

V drugem polfinalu se je prav tako razpletlo po pričakovanjih. Serena Williams je upravičila vlogo favoritinje in se uvrstila v svoj tretji zaporedni wimbledonski finale. V njem bo branila lansko zmago.

Številka ena ženskega tenisa je sicer imela v prvem nizu veliko težav s čvrsto Kvitovo, sicer 62. igralko sveta. Toda slednja je očitno v izenačenem uvodnem nizu porabila vse svoje moči, medtem ko je Williamsova le še stopnjevala ritem in tako relativno zlahka prišla blizu svojemu četrtemu naslovu v Wimbledonu.

Finale bo vredno ogleda

"Nikakor ni bilo lahko. Zelo sem morala garati. Vesela sem, da sem še vedno na turnirju, saj je igrati v Wimbledonu res pravi blagoslov," meni Williamsova. Skupaj s sestro Venus sta poskrbeli tudi za nekakšen rekord. V desetih izmed zadnjih 11 wimbledonskih finalov je zaigrala vsaj ena izmed teh ameriških sester.

Mlajšo Sereno v letošnjem čaka Zvonarjova. "Vera je odlična igralka. Z njo sem igrala že nekaj izjemnih dvobojev. Zagotovo bo tudi to zelo težka preizkušnja. Sama mislim, da ne morem ničesar izgubiti, prav tako pa tudi ona. Zato bo finale vreden ogleda," je povedala 28-letna Američanka.

Ne spreglejte