Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marija Šarapova Francesca Schiavone Roland Garros

Četrtek, 2. 6. 2011, 11.26

8 let

V finalu Na Li in znova Schiavonejeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Branilka naslova Roland Garrosa Italijanka Francesca Schiavone se je drugo leto zapored uvrstila v finale pariškega grand slama. Tam bo prvič v zgodovini nastopila Kitajka. Čast je pripadla Na Li.

Branilka naslova na tem turnirju Francesca Schiavone je proti Bartolijevi upravičila vlogo favoritinje. Za Italijanko je to šele prvi finale po letu dni, nazadnje je v finalu igrala prav v Roland Garrosu 2010. Bartolijeva se je sicer skušala upirati, a se ji je poznala utrujenost, saj je na dosedanjih dvobojih odigrala skupno skoraj deset ur. Nazadnje je v finalu Pariza francoske barve branila Mary Pierce leta 2000. Slednja je bila tudi zadnja igralka, ki se je v finale Pariza prebila pri starosti trideset let, tako kot je tokrat to uspelo Italijanki.

"Upam, da mi bodo v finalu pomagale izkušnje, ki sem jih pridobila lani. Vsekakor so se mi tokrat z uvrstitvijo v finale spet uresničile sanje. Ampak v finalu bo težko. Li je imela odlično leto, izgubila je v finalu Melbourna, je resnično odlična igralka in čudovita oseba, ampak nekdo mora zmagati," je po polfinalnem dvoboju dejala Schiavonejeva, ki lahko ob morebitni zmagi postane prva igralka po Justine Henin leta 2007, ki ji je uspelo ubraniti naslov na francoskem pesku.

Kitajka Li Na se je uvrstila v svoj drugi zaporedni finale na turnirju za veliki slam. V Avstraliji je morala v finalu priznati premoč Belgijki Kim Clijsters, v tokratnem finalu pa bo prav gotovo skušala narediti vse za zmago, prvo kitajsko v tenisu na največjih turnirjih. Li Na je za zmago nad Marijo Šarapovo potrebovala uro in 48 minut, Rusinji pa tako ne bo uspelo v vitrino postaviti trofeje iz Pariza, ki ji ob wimbledonski zmagi, zmagi na OP ZDA in Avstralije, še edina manjka od velikih štirih.

"Proti Mariji je zmeraj težko igrati, saj se bori za vsako točko. Tudi ko sem že imela zaključno žogo, še vedno nisem bila prepričana, da lahko zmagam. Nikoli se ne preda," je dejala Kitajka. "Vsekakor je igrala precej bolje kot jaz, bolj čvrsto. Skušala sem odgovoriti na njeno igro, se prilagoditi njenemu ritmu, še posebej potem, ko sem izgubila prvi niz. Imela sem možnosti, a jih nisem izkoristila. Prepozno sem prihajala na žogo, nisem bila dovolj agresivna," pa je po porazu menila Šarapova.

Ne spreglejte