Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Serena Williams Venus Williams Eugenie Bouchard Katarina Srebotnik

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let

V četrtfinalu sestrski obračun, Srebotnikovi četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eno najboljših igralk vseh časov Sereno Williams v četrtem krogu čaka kar nekaj let mlajša tekmica Madison Keys. Kako daleč lahko pride Euglenie Bouchard?

Serena Williams, ki lovi svojo četrto lovoriko na letošnjih turnirjih za grand slam, je brez težav z 2:0 opravila s sicer zelo razpoložena Madison Keys. 20-letna Američanka do tega kroga še ni oddala niti enega niza, a Serena je očitno za zdaj še prevelik zalogaj. Treba je omeniti, da se je Keysova daleč prebila že letos na OP Avstralije, kjer je igrala v polfinalu. Tam jo je po dveh nizih izločila prav Serena. To pa je bil do zdaj tudi njun edini dvoboj. Na delu je bila tudi starejša od sester Williams, Venus Williams. Gladko je opravila z Estonko Anett Kontaveit, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij.

V četrtfinalu bomo gledali sestrski obračun. Četrtfinalni dvoboj sester Williams bo že njun 27. na teniških turnirjih WTA od leta 1998. Vodi Serena, ki ima 15 zmag, dobila je tudi šest od zadnjih sedmih dvobojev.

Sedmi dan OP ZDA je imel tudi slovenski pridih, saj je v ženskih dvojicah igrala Katarina Srebotnik. Velenjčanka je v paru s Francozinjo Caroline Garcia premagala nizozemsko-švedsko navezo Kiki Bertens in Johanna Larsson.

Bouchardova zaradi poškodbe odpovedala nastop

Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je v 2. krogu med posameznicami premagala Slovenko Polono Hercog, je morala nedeljski nastop odpovedati. Vzrok je poškodba glave in pretres možganov, Kanadčanka se je poškodovala pri padcu v garderobi pred dvema dnevoma. V osmini finala bi se morala pomeriti z Italijanko Roberto Vinci, ki je napredovala brez boja.

Bouchardova se je poškodovala, ko ji je spodrsnilo v garderobi v petek po dvoboju mešanih parov, kjer je zmagala z Avstralcem Nickom Kyrgiosom.

Ne spreglejte