Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2013,
20.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Grega Žemlja Aljaž Bedene Blaž Kavčič

Nedelja, 13. 1. 2013, 20.26

8 let, 1 mesec

Tipsarević utišal privržence Hewitta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvem krogu OP Avstralije branilec naslova Novak Đoković ni imel večjih težav. Slovenski tercet je prvi dan počival, Janko Tipsarević pa v večernem nastopu spodrezal krila Lleytonu Hewittu.

Prvi dan se je najboljši igralec na svetu Novak Đoković pomeril s Francozom Paulom-Henrijem Mathieuom. Ta Srbu ni predstavljal velike ovire, saj je "Nole" zmagal s 3:0 v nizih. Največ težav je imel le v zadnjem, a je bila ena odvzeta igra dovolj za prepričljivo zmago v 1 uri in 42 minutah. Če bi prvi igralec sveta tudi letos osvojil OP Avstralije, bi postal šele tretji igralec v zgodovini teniške igre, ki bi trikrat zapored osvojil spektakel v Melbournu. In prvi v "moderni" dobi tenisa, ki se je začela leta 1968. Dvakrat zapored je največji turnir v domovini kengurujev doslej osvojilo devet teniških velemojstrov. "Vsak dosežek, še posebej če bi postal del zgodovine, bi mi ogromno pomenil. Obožujem tenis. Predstavlja moje življenje od mojega 4. leta. Mislim pa, da je še prekmalu razmišljati o lovoriki, saj se za njo poteguje še ogromno odličnih kandidatov," je po prvi zmagi na OP Avstralije 2013, s katero je prebil led na letošnjem grand slamu, povedal "Nole".

Najbolj zanimiv moški dvoboj prvega dne je bil "večerni" v prepolni Rod Laver Areni med vročim Avstralcem Lleytonom Hewittom in osmim nosilcem Jankom Tipsarevićem. Srb v dvoboju z ljubljencem domačega občinstva, ki nastopa že na 17. zaporednem OP Avstralije, ni pokazal milosti in nekdanjega prvega igralca sveta izločil v treh nizih. V zaključnem spopadu dneva je Ciprčan Marcos Baghdatis, ki se v Melbournu počuti odlično, saj je tu s prebojem v finale storil uspeh kariere, v petih nizih odpravil Španca Alberta Ramosa.

V treh nizih je do zmage prišel tudi peti nosilec, Čeh Tomaš Berdych, ki je bil uspešnejši od Američana Michaela Russella. Nekaj več dela je imel Nicolas Almagro, ki je deseti nosilec turnirja. Španec je igral proti Američanu Steve Johnsonu in ga premagal šele po petih nizih.

Tako kot slovenski igralci sta bila v ponedeljek prosta tudi ob Đokoviću preostala glavna kandidata za naslov, Švicar Roger Federer in Britanec Andy Murray.

Ne spreglejte