Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 4. 2018,
23.09

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Panama Blaž Rola teniški globus Katarina Srebotnik Andreja Klepač

Nedelja, 8. 4. 2018, 23.09

6 let

Teniški globus, 8. april

Srebotnikova ugnala rojakinjo in osvojila turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Katarina Srebotnik | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Katarina Srebotnik je po skoraj letu premora spet osvojila turnir WTA v igri dvojic. V finalu Charlestona sta skupaj z Rusinjo Alo Kudrjavcevo s 6:3 in 6:3 premagali drugo slovensko igralko Andrejo Klepač in Španko Mario Jose Martinez.

Slovensko-ruski par po polfinalni zmagi nad Ukrajinko Katerino Bondarenko in Srbkinjo Aleksandro Krunić - dvoboj je bil zaradi dežja za dan prestavljen, praktično nista imeli pravega počitka, saj sta morali na igrišče takoj po polfinalu, kar pa ju ni zmotilo.

Za Srebotnikovo je to že 47. osvojeni turnir v karieri, štirim v posamični konkurenci, petim med mešanimi dvojicami je dodala že 38. med ženskimi dvojicami, med katerimi je v Charlestonu že 80. igrala v finalu. Sedemintridesetletna Velenjčanka bo čez 11 dni proslavljala 20. obletnico prve zmage na turnirjih, ki jo je 19. aprila 1998 v Makarski dosegla s Tino Križan.

Srebotnikova se je očitno odlično ujela z novo partnerico, s katero sta v februarju igrali tudi v finalu turnirja v St. Peterburgu. Pred zmago v Charlestonu se je končnega uspeha zadnjič veselila 30. aprila lani v Stutgartu, kjer je bila najboljša skupaj z Američanko Abigail Spears.

Charleston

finale, ženske dvojice

Katarina Srebotnik/Ala Kudrjavceva (Slo/Rus) : Andreja Klepač/Maria Jose Martinez (Slo/Špa) 6:3, 6:3

Rola izgubil finale Paname

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je v finalu turnirja serije challenger v Panami izgubil proti izkušenemu Argentincu Carlosu Berlocqu. V finalu Monterreyja pa bosta igrali Madžarka Timea Babos in Španka Garbine Muguruza. Sedemindvajsetletni Slovenec, ki na lestvici ATP zaseda 193. mesto, je že prejšnji konec tedna igral v finalu turnirja challenger, na Kitajskem pa je prav tako izgubil v finalu.

Blaž Rola je moral v finalu turnirja v Panami priznati premoč Argentincu Berlocqu. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Rola je moral v finalu turnirja v Panami priznati premoč Argentincu Berlocqu. Foto: Vid Ponikvar

Berlocq je v Panami igral kot četrti nosilec, trenutno je 131. igralec sveta, pred leti pa je bil najvišje na 37. mestu.

V finalu teniškega turnirja WTA v Monterreyju bosta igrali Timea Babos in Garbine Muguruza. Četrtka nosilka Babosova je v prvem polfinalu z 1:6, 6:2 in 6:2 premagala Američanko Sachio Vickery, prvopostavljena Muguruza pa v drugem s 6:0 in 7:5 Romunko Ano Bogdan.

V Charlestonu v finalu Bertensova in Görgesova

 Nizozemka Kiki Bertens in Nemka Julia Görges bosta igrali v turnirja WTA v Charlestonu v ZDA. Bertensova je v polfinalu, tekmovanje je motil dež, ugnala Američanko Madison Keys s 6:4, 6:7 (2), 7:6 (5), Görgesova pa Latvijko Anastasijo Sevastovo s 7:6 (5) in 6:3.

Panama, ATP (50.000 USD):

Finale:
Carlos Berlocq (Arg) : Blaž Rola (Slo) 6:2, 6:0

 

Monterrey, WTA (250.000 USD):

Polfinale:
Timea Babos (Mad, 4) : Sachia Vickery (ZDA, 7) 1:6, 6:2, 6:2
Garbine Muguruza (Špa, 1) : Ana Bogdan (Rom, 6) 6:0, 7:5

 

Charlstone, WTA:

Polfinale:
Kiki Bertens (Niz, 12) : Madison Keys (ZDA, 7) 6:4, 6:7 (2), 7:6 (5);
Julia Görges (Nem, 5) : Anastasija Sevastova (Lat, 8) 7:6 (5), 6:3. 
Ne spreglejte