Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2019,
21.57

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Tamara Zidanšek teniški globus Polona Hercog Dalila Jakupovič

Torek, 30. 4. 2019, 21.57

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 30. april

Hercogova navdušuje, Jakupovičeva se je poslovila, Zidanškova strup za tretje nosilke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Polona Hercog | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Polona Hercog je na turnirju v Maroku zaigrala prvič, potem ko je pred kratkim dosegla turnirsko zmago v Švici. Mariborčanka je v uvodnem krogu premagala Irino Mario Bara iz Romunije. Dalila Jakupovič je v prvem krogu turnirja WTA v Pragi z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev izgubila proti Čehinji Katerini Siniakovi z 0:6 in 2:6.

Polona Hercog bi morala igrati proti Hrvatici Petri Martić, a je ta dvoboj odpovedala, tako da je vskočila Irina Maria Bara. Polona je bila od Romunke boljša po dveh nizih s 7:6 (1) in 6:4, za zmago pa je potrebovala eno uro in 43 minut. Hercogova, ki si je po turnirski zmagi v Švici vzela nekaj premora, je obdržala dobro formo. Njena nasprotnica v drugem krogu bo Švedinja Rebecca Peterson, 62. igralka sveta.

Jakupovičeva bo danes še enkrat stopila na igrišča v češki prestolnici, saj jo čaka še dvoboj v konkurenci ženskih dvojic. Skupaj s Poljakinjo Paulo Kanio se bo pomerila z avstralsko-švicarsko navezo Priscila Hon in Jil Belen Teichmann.

Zidanškova napredovala tudi v dvojicah

Enaindvajsetletna slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek nadaljuje odlične predstave na turnirju v Maroku. Potem ko je v ponedeljek v konkurenci posameznic izločila tretjo nosilko, Kazahstanko Julijo Putincevo, je v drugi krog napredovala tudi med dvojicami.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Zidanškova je v paru z 18-letno Olgo Danilović iz Srbije premagala tretjepostavljeni igralki, novozelandski par Monique Adamczak/Jessica Moore, s 6:2 in 6:3.

Konjičanka se bo v drugem krogu med posameznicami pomerila s Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, v dvojicah pa z zmagovalkama dvoboja Ana Bogdan/Isabella Shinikova - Timea Bacsinszky/Andreea Mitu.

 

WTA

ATP

 

Ne spreglejte