Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
20.40

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Nick Kyrgios Wang Yafan teniški globus

Nedelja, 3. 3. 2019, 20.40

5 let, 1 mesec

teniški globus, 3. marec

Kyrgios do desete, Yafanova do premierne turnirske lovorike, Sao Paulo osvojil Argentinec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Nick Kyrgios | Nick Kyrgios je zmagovalec Acapulca. | Foto Reuters

Nick Kyrgios je zmagovalec Acapulca.

Foto: Reuters

Avstralec Nick Kyrgios je v finalu teniškega turnirja ATP v Acapulcu z nagradnim skladom 1,8 milijona dolarjev s 6:3 in 6:4 premagal tretjega igralca sveta Nemca Alexandra Zvereva, ki tako letos ostaja brez turnirske zmage. Kyrgios je osvojil deseto turnirsko zmago in prvo po Brisbanu januarja 2018.

Roger Federer Dubaj
Sportal Osupljiv jubilej švicarskega asa

Na poti do naslova je premagal tri igralce iz top 10 lestvice ATP, v drugem krogu je izločil drugega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, v polfinalu številko devet Američana Johna Isnerja, v finalu pa še Zvereva.

Za prvi niz je bila odločilna četrta igra, ko je Kyrgios odvzel servis Zverevu za vodstvo 4:1, ob čemer je Nemec v jezi zlomil svoj lopar.

V drugem nizu je najprej Kyrgios odvzel servis Nemcu, a naslednjo igro na svoj servis izgubil. V peti igri je Avstralec znova odvzel servis tekmecu in dvoboj potem mirno pripeljal do konca.

Wang Yafan je osvojila prvo turnirsko lovoriko. | Foto: Reuters Wang Yafan je osvojila prvo turnirsko lovoriko. Foto: Reuters

Kitajka Wang Yafan zmagovalka Acapulca

Kitajka Wang Yafan je zmagovalka ženskega dela teniškega turnirja v mehiškem Acapulcu z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev. V finalu je za svojo prvo lovoriko WTA po treh nizih z 2:6, 6:3 in 7:5 premagala Američanko Sofio Kenin.

Kitajka, 65. igralka sveta, je igrala v svojem prvem finalu WTA in po dveh urah in desetih minutah ugnala 35. igralko sveta.

Dvajsetletna Američanka ostaja pri enem osvojenem turnirju, premierno zmago je dosegla letos januarja v Hobartu.

Sao Paulo osvojil Guido Pella

Argentinec Guido Pella je pri osemindvajsetih letih prišel do prvega naslova na turnirjih ATP. V finalu Sao Paula, kjer so si udeleženci na pesku razdelili 618.810 dolarjev, je premagal Christiana Garina iz Čila s 7:5 in 6:3.

Pella je do zdaj izgubil vse štiri finalne dvoboje. V Riu de Janeiru 2016 ga je premagal Pablo Cuevas, leto kasneje ga je v finalu Münchna ugnal Alexander Zverev, lani je izgubil v Umagu proti Marcu Cecchinatu, letos v argentinski Cordobi pa je bil boljši Juan Ignacio Londero.

Argentinec je v Sao Paulu vse dvoboje dobil v dveh nizih. Premagal je Marca Trungellitija, Roberta Carballesa Baeno in v polfinalu še zmagovalca turnirja prejšnjega tedna v Riu de Janieru Lasla Đereja iz Srbije. Finalna zmaga je bila njegova enajsta v tej sezoni.

Nekdanji mladinski prvak Roland Garrosa Christian Garin, ki se je prav tako potegoval za svoj prvi naslov, je v finalu nasledil rojaka Nicolasa Jarryja, enako kot slednji, ki je lani izgubil proti Italijanu Fabriu Fogniniju, pa ni prekinil desetletne suše čilskih tenisačev na turnirjih ATP. Zadnji zmagovalec turnirja ATP iz Čila je Jose Acasuso, ki je 2009 osvojil Vino del Mar.

Sao Paolo, ATP:

Finale:
Guido Pella (Arg/3) - Christian Garin (Čil) 7:5, 6:3.

Acapulco

ATP, finale:
Nick Kyrgios (Avs) - Alexander Zverev (Nem/2) 6:3, 6:4.

WTA, finale:
Wang Yafan (Kit) - Sofia Kenin (ZDA) 2:6, 6:3, 7:5.

Preberite še:

Nick Kyrgios
Sportal Federer dve zmagi oddaljen od novega mejnika
 
Dalila Jakupović
Sportal Dalila Jakupović uspešna med dvojicami v Acapulcu
Ne spreglejte