Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2016,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Dominika Cibulkova Svetlana Kuznjecova WTA

Sobota, 29. 10. 2016, 20.05

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 29. oktober

Slovakinja za krono zaključnega turnirja s Kerberjevo, Žemlja v finalu v Avstraliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Dominika Cibulkova

V drugem polfinalu zaključnega turnirja WTA sezone v Singapurju je Nemka Angelique Kerber brez večjih težav opravila z branilko naslova Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:2 in 6:1. Trenutno prva igralka sveta bo v nedeljskem finalu igrala s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, ki je bila v prvem polfinalu boljša od Rusinje Svetlane Kuznjecove.

Dvoboj med prvima nosilkama turnirja v Singapurju je trajal le 75 minut, v njem pa je ves čas prevladovala 28-letna Kerberjeva, ki se je prvič v karieri uvrstila v finale zaključnega WTA turnirja. Po Steffi Graf je bila Kerberjeva prva nemška tenisačica, ki se je na zaključnem turnirju uvrstila v finale, v nedeljo pa bo imela priložnost, da ponovi uspeh legendarne Nemke.

Kerberjeva je sredi septembra na WTA lestvici na prvem mestu zamenjala Američanko Sereno Williams, ki je v Singapurju zaradi poškodbe ni. V letošnji sezoni je že slavila na odprtem prvenstvu Avstralije in odprtem prvenstvu ZDA.

Angelique Kerber je v polfinalu brez težav odpravila Angieszko Radwansko. | Foto: Reuters Angelique Kerber je v polfinalu brez težav odpravila Angieszko Radwansko. Foto: Reuters

Vse življenje je delala, da bi prišla tako visoko

Bolj izenačen je bil prvi polfinalu obračun, ki je trajal dve uri in 27 minut. Zaznamovali so ga številni odvzemi servisov, skupaj jih je bilo deset, ter nihanja v igri. Več zbranosti je v zaključku pokazala Cibulkova, ki je zmagala z 1:6, 7:6 (2) in 6:4.

"To je neverjetno. Težko je opisati z besedami, koliko mi to pomeni. Vse življenje sem delala zato, da bi prišla tako visoko, zame je to uresničenje sanj," je bila po svoji prvi uvrstitvi v finale zaključnega WTA turnirja vzhičena 27-letna Slovakinja iz Bratislave, trenutno osma igralka sveta.

Zaključni turnir WTA, polfinale:

Dominika Cibulkova (Slk, 7) : Svetlana Kuznjecova (Rus, 8) 1:6, 7:6 (2), 6:4
Angelique Kerber (Nem, 1) : Agnieszka Radwanska (Pol, 2) 6:2, 6:1.

Žemlja v finalu challengerja

Trenutno najboljši slovenski teniški igralec Grega žemlja se je uvrstil v finale turnirja serije challenger v Avstraliji. V mestu Tratalgona pri Melbournu se bo potegoval za sedmi naslov na tovrstnih turnirjih, prvega po 2013 v Portorožu, z domačinom Jordanom Thompsonom, sicer prvim nosilcem 50.000 dolarjev vrednega turnirja.

Žemlja, 169. na lestvici ATP, je do finala prišel dokaj gladko; v polfinalu je tekmeca, Lucasa Savilla iz Avstralije, premagal s 6:2, 6:4.

Na Dunaju za lovoriko Tsonga in Murray


V finalu teniškega turnirja ATP na Dunaju z nagradnim skladom 2,5 milijona evrov se bosta pomerila Francoz Jo-Wilfried Tsonga in Britanec Andy Murray. Slednji je v finale napredoval po predaji Španca Davida Ferrerja, ki ni nastopil zaradi poškodbe, Tsonga pa je Hrvatu Ivu Karloviću ubranil zaključno žogo in zmagal s 5:7, 7:5 in 7:6 (6).

Izida, Dunaj, polfinale:


Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 6) : Ivo Karlović (Hrv, 8) 5:7, 7:5, 7:6 (6);
Andy Murray (VBr, 1) : David Ferrer (Špa, 5) predaja.

Nišikori proti Čiliću v Baslu

V finalu teniškega turnirja ATP v Baslu z nagradnim skladom 2,1 milijona ameriških dolarjev se bosta pomerila Japonec Kei Nišikori in Hrvat Marin Čilić. Nishikori je v prvem polfinalu s 4:6, 7:6 (3) in 6:3 premagal Luksemburžana Gillesa Mullerja, Čilić pa je bil s 4:6, 7:5 in 6:3 boljši od Nemca Mische Zvereva.

Izida, Basel, polfinale:

Kei Nišikori (Jap, 3) : Gilles Muller (Luk) 4:6, 7:6 (3), 6:3;
Marin Čilić (Hrv, 4) : Mischa Zverev (Nem) 4:6, 7:5, 6:3.

Ne spreglejte