Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2017,
18.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Caroline Wozniacki Venus Williams Roger Federer

Sobota, 28. 10. 2017, 18.12

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 28. oktober

Za krono v Singapurju Caroline in Venus, Roger Federer zanesljivo v finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Caroline Wozniacki | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danka Caroline Wozniacki in Američanka Venus Williams sta finalistki zaključnega teniškega turnirja sezone v Singapurju. Wozniackijeva je v polfinalu ugnala Čehinjo Karolino Pliškovo s 7:6, 6:3, 37-letna Američanka pa je bila boljša od Francozinje Caroline Garcia s 6:7, 6:2 in 6:3.

Wozniackijeva se je drugič uvrstila v finale sklepnih turnirjev sezone WTA in je še brez zmage, Williamsova pa je v finalu nazadnje igrala pred osmimi leti, potegovala pa se bo za drugi naslov v karieri.

Wozniackijeva je s polfinalno zmago pomagala tudi svoji tekmici Romunki Simoni Halep, ki je po porazu v zadnjem krogu skupinskega dela proti Ukrajinki Jelini Svitolini ostala brez polfinala v Singapurju. Halepova bo leto končala na prvem mestu lestvice WTA, saj jo Pliškova po današnjem porazu več ne more prehiteti.

V Baslu Del Potro proti Federerju

V finalu teniškega turnirja v Baslu z nagradnim skladom 1,8 milijona evrov bosta igrala Argentinec Juan Martin Del Potro in domačin Roger Federer. Del Potro je v polfinalu ugnal Hrvata Marina Čilića s 6:4, 6:4, Federer pa je odpihnil Belgijca Davida Goffina s 6:1, 6:2.

Federer se bo v finalu potegoval za osmi naslov v Baslu, sedmega letos in 95. v karieri, Del Potro pa za drugega zaporednega, potem ko je prejšnji teden osvojil Stockholm. To je bil sicer njegov prvi letos in jubilejni dvajseti v karieri.

Z zmago v finalu bi Federer ohranil teoretične možnosti za prevzem prvega mesta na lestvici ATP ob koncu sezone. Z razpletom finala pa je pogojen tudi njegov nastop naslednji teden na turnirju serije masters v Parizu.

Francoski finale na Dunaju

Francoza Lucas Pouille in Jo-Wilfried Tsonga sta finalista 2,6 milijona evrov vrednega teniškega turnirja serije 500 na Dunaju. Prvi je v polfinalu ugnal Angleža Kyla Edmunda s 6:7, 6:4 in 6:3, Tsonga pa je bil v dveh nizih boljši od Nemca Philippa Kohlschreiberja (7:6, 7:5).

Za Pouilleja je to četrti finale letos - dva je dobil (Stuttgart, Budimpešta), Tsonga pa ima v svojih vitrinah šestnajst naslovov, štiri z letnico 2017.

 

Ne spreglejte