Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2023,
19.35

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Benjamin Bonzi Hubert Hurkacz Andy Murray Danil Medvedjev Iga Swiatek Barbora Krejčikova WTA ATP teniški globus

Sobota, 25. 2. 2023, 19.35

1 leto, 1 mesec

Teniški globus, 25. februar

Čehinja strup za prvo igralko sveta, Medvedjev boljši od Murrayja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Barbora Krejčikova | Barbora Krejčikova je v finalu turnirja v Dubaju premagala  | Foto Reuters

Barbora Krejčikova je v finalu turnirja v Dubaju premagala

Foto: Reuters

Barbora Krejčikova je ena od dveh teniških igralk, ki sta v finalih turnirjev WTA premagali prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek. Danes je bila Čehinja v finalu turnirja serije 1000 v Dubaju boljša s 6:4, 6:2. Rus Danil Medvedjev je osvojil sedemnajsti turnir v karieri in drugega v tednu dni. V finalu turnirja v Dohi je premagal Škota Andyja Murrayja s 6:4, 6:4.

Andy Murray
Sportal Murray rešil pet žog za zmago in se uvrstil v finale Dohe

Čehinja Barbora Krejčikova je na poti do šestega naslova WTA v karieri premagala prve tri igralke sveta. Najprej je prvi poraz v sezoni zadala zmagovalki odprtega prvenstva Avstralije Arini Sabalenka, v polfinalu je bila boljša od Jessice Pegula, v finalu pa je nadigrala še Poljakinjo Igo Swiatek, ki je v zadnjih dveh tednih prikazala navdušujoče predstave.

Prejšnji teden ob zmagi v Dohi je v celem tednu izgubila le pet iger, ta teden pa do finala zgolj devet. Še največ težav je imela v polfinalu z Američanko Coco Gauff (6:4, 6:2). Za Poljakinjo je to šele tretji poraz v finalih turnirjev WTA. Prvega v karieri je izgubila leta 2019 v Luganu proti Poloni Hercog, leta 2022 v Ostravi pa prav proti Krejčikovi. Njena statistika v finalih je zdaj 12-3. Sedemindvajsetletna Krejčikova bo na novi razpredelnici WTA s 30. mesta napredovala na 16.

Dvoboj nekdanjih št. 1 pripadel Rusu

Danil Medvedjev je bil najboljši v Katarju. | Foto: Reuters Danil Medvedjev je bil najboljši v Katarju. Foto: Reuters Rus Danil Medvedjev je osvojil sedemnajsti turnir v karieri in drugega v tednu dni. Po zmagi na turnirju serije ATP 500 v Rotterdamu je bil danes najboljši še na ATP 250 v Dohi z nagradnim skladom skoraj milijon in pol evrov.

Dvoboj nekdanjih številk ena je suvereno dobil 27-letni Rus, ki je izkoristil prednost v letih oziroma utrujenost osem let starejšega tekmeca, ki je ta teden odigral pet dvobojev na tri nize. V polfinalu proti Čehu Jiriju Lehečki je Andy Murray rešil celo pet zaključnih žog.

Medvedjev, ki je še tretjič v karieri premagal Škota, je prvič zmagal na dveh turnirjih v dveh tednih. Leta 2019, ko je bil številka ena na svetu, je sicer igral tri finala (Washington, Montreal, Cincinnati), vendar je dva izgubil.

Murray ostaja pri šestinštiridesetih naslovih ATP - zadnjega je osvojil 2019 v Antwerpnu, na ponedeljkovi lestvici ATP pa se bo približal 50. mestu. To je bil njegov peti finale v Dohi in petindvajseti poraz na zadnji stopnički turnirjev v karieri.

Poljsko-francoski finale v Marseillu

Hubert Hurkacz se bo v nedeljo potegoval za šesto lovoriko v karieri. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hubert Hurkacz se bo v nedeljo potegoval za šesto lovoriko v karieri. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljak Hubert Hurkacz in Francoz Benjamin Bonzi sta finalista teniškega turnirja ATP 250 v Marseillu. Poljak, prvi nosilec skoraj 800.000 evrov vrednega turnirja, je v polfinalu premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:4, 7:6, Bonzi pa je bil boljši od mladega rojaka Arthurja Filsa s 6:4 in 6:4.

Šestindvajsetletni Hurkacz, enajsti igralec na svetu, ima v finalih ATP razmerje pet zmag, en poraz. Lani je izgubil v Montrealu, pred tem pa je dobil Halle (2022), Metz, Miami, Delray Beach (vse 2021) in Winston-Salem (2019).

Bonzi (26 let), 60. na lestvici ATP, bo igral drugi finale v karieri. Letos na začetku sezone je izgubil v Indiji proti Nizozemcu Tallonu Griekspooru.

Dubaj, WTA 1000 (2.788.468 dolarjev):

Finale:
Barbora Krejčikova (Češ) - Iga Swiatek (Pol/1) 6:4, 6:2

Doha, ATP 250 (1.485.775 dolarjev):

Finale:
Danil Medvedjev (Rus/3) - Andy Murray (VBr) 6:4, 6:4.

Marseille, ATP 250 (784.830 evrov):

Polfinale:
Hubert Hurkacz (Pol/1) - Aleksander Bublik (Kaz) 6:4, 7:6 (4);
Benjamin Bonzi (Fra) - Arthur Fils (Fra) 6:4, 6:4.

 

Ne spreglejte