Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2018,
19.36

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Rafael Nadal teniški globus

Sreda, 25. 4. 2018, 19.36

5 let, 12 mesecev

Teniški globus, 25. april

Nadal začel brez težav, Bedene ostaja v konkurenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Rafael Nadal Monte Carlo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Peščeni kralj Rafael Nadal je na svojem prvem dvoboju močnega turnirja ATP v Barceloni s 6:4 in 6:4 premagal rojaka Roberta Carballesa Baeno in se brez težav uvrstil v tretji krog, kjer ga čaka še en rojak Guillermo Garcia-Lopez.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale turnirja v Budimpešti z nagradnim skladom 561.345 evrov. Po dveh urah in pol igre je strl odpor Italijana Mattea Berrettinija, 104. igralca na svetu, s 7:6, 4:6 in 6:4. 

Bedene, peti nosilec turnirja serije 250, se je podobno kot v prvem krogu, ko je v treh tesnih nizih premagal Romuna Mariusa Copila, dvakrat rešil iz zaostanka. V prvem nizu je tekmec povedel s 3:0, tudi v tretjem nizu pa je imel Italijan, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, prednost "breaka" (3:1).

Bedene, ki je lani v Budimpešti igral v finalu, se bo za vstop v polfinale pomeril še z enim kvalifikantom iz Italije, Lorenzom Sonegom, 159. na lestvici ATP, ki je v drugem krogu izločil tretjega nosilca, Francoza Richarda Gasqueta.

Katarina Srebotnik | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Poraza Srebotnikove in Jakupovićeve

Za slovenskima teniškima igralkama Katarino Srebotnik in Dalilo Jakupović je neuspešen dan. Srebotnikova se je skupaj s Španko Arantxo Parra, s katero sta skupaj zaigrali prvič, že v prvem krogu poslovila od turnirja v Stuttgartu, Jakupovićeva pa je skupaj z Rusinjo Irino Hromačevo prav tako izpadla v prvem krogu turnirja v Istanbulu.

Srebotnikova je s svojo partnerko morala čestitati Američankama Bethanie Mattek-Sands in Coco Vandeweghe, izid je bil 7:6 (3) in 7:5, s tem pa je Velenjčanka zamudila priložnost, da se v drugem krogu pomeri z rojakinjo Andrejo Klepač, ki je skupaj s Španko Mario Martinez Sanchez prva nosilka.

Jakupovićeva in Hromačeva sta morali v Istanbulu s 3:6, 6:3 in 10:7 priznati premoč Rusinjama Nateli Dzalamidze in Ani Kalinskaji.

Ne spreglejte