Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 9. 2019,
18.48

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

teniški globus WTA Katarina Srebotnik

Torek, 24. 9. 2019, 18.48

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 24. september

Murray do prve posamične zmage po operaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Andy Murray | "V nekaterih pogledih je bilo tole nekaj najtežjega, kar sem kdajkoli igral." | Foto Reuters

"V nekaterih pogledih je bilo tole nekaj najtežjega, kar sem kdajkoli igral."

Foto: Reuters

Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray je prvič, odkar je po operaciji kolka spet stopil na teniška igrišča, dosegel zmago na turnirju ATP med posamezniki. Uspešen je bil v prvem krogu turnirja v kitajskem Zhuhaiju.

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Murray se je januarja odločil za operacijo kolka, po kateri se je znebil hudih bolečin in je lahko spet igral tenis. A po vrnitvi poleti med posamezniki ni bil uspešen, odpovedal je tudi nastop na odprtem prvenstvu ZDA. Dosegel je nekaj zmag med dvojicami, danes pa je dočakal prvo med posamezniki na turnirju ATP, potem ko je za trening odigral tudi nekaj tekmovanj na nižji ravni.

S 6:3, 6:7 (6), 6:1 je premagal Tennysa Sandgrena, ki je trenutno 69. igralec lestvice ATP. Murray, zmagovalec treh turnirjev za grand slam, je po poškodbi oziroma zaradi neigranja zdrsnil na 413. mesto. Obenem pa je bil današnji uspeh za Škota tudi majhno maščevanje Američanu, ki ga je ugnal ob njegovem prvem poskusu vrnitve med posamezniki pred mesecem dni.

"V nekaterih pogledih je bilo tole nekaj najtežjega, kar sem kdajkoli igral. Veseli me, da še vedno napredujem, danes sem odigral dobro tekmo, bomo pa videli, kako se bom počutil jutri. Je pa lepo spet igrati brez bolečin," je po dvoboju dejal Murray.

Po nastopu v Zhuhaiju Murray načrtuje pot v Evropo in nastop še v Antwerpnu, kar bo naslednji korak na poti rehabilitacije in poskusa vrnitve na teniški vrh.

Srebotnikova izpadla na Kitajskem

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je izpadla v 1. krogu teniškega turnirja WTA v Wuhanu z nagradnim skladom 2,838 milijona dolarjev v konkurenci dvojic. Srebotnikovo in Američanko Alison Riske sta premagali šesti nosilki, Tajvanki Hao-Ching Chan in Latisha Chan, ki sta slavili s 6:3 in 6:2.

Ne spreglejte