Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 10. 2021,
18.50

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

teniški globus WTA Anett Kontaveit

Nedelja, 24. 10. 2021, 18.50

2 leti, 5 mesecev

teniški globus, 24. oktober

V Moskvi slavila Estonka in domačin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anett Kontaveit | Anett Kontaveit je prišla do četrte turnirske zmage. | Foto Guliverimage

Anett Kontaveit je prišla do četrte turnirske zmage.

Foto: Guliverimage

Estonka Anett Kontaveit je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA v Moskvi z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev. V finalu je 25-letnica iz Tallinna premagala domačinko, Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo, s 4:6, 6:4, 7:5. Dvoboj je trajal dve uri in 25 minut, Kontaveitova pa je tako prišla do pete lovorike v karieri. 

V letošnji sezoni je Estonka, ki tako ostaja v igri za nastop na zaključnem turnirju v mehiški Guadalajari, osvojila že četrti turnir, potem ko je bila najboljša na turnirju serije WTA 250 v Melbournu ter nato še v Clevelandu in Ostravi.

Danes je bila Kontaveitova (20. na lestvici WTA) že v izgubljenem položaju, saj je zaostajala s 4:6, 0:4, a se je nato vrnila in znova po preobratu osvojila odločilni niz.

Rusinja, ki trenutno zaseda 37. mesto na lestvici WTA, je bila na pragu svoje druge turnirske zmage, a za zdaj ostaja pri eni. Šestindvajsetletnica iz Čeljabinska je slavila lani v Shenzhenu na Kitajskem, oktobra 2018 pa je izgubila na zadnji stopnički tekmovanja v avstrijskem Linzu.

Sinner upravičil vlogo favorita

Jannik Sinner je slavil v Antwerpnu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jannik Sinner je slavil v Antwerpnu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dvajsetletni Italijan Jannik Sinner je upravičil naziv prvega favorita turnirja ATP 250 v Antwerpnu z nagradnim skladom dobrih 580.000 evrov. Do naslova je prišel brez izgubljenega niza; v finalu je nadigral še drugega nosilca, 29-letnega Diega Schwartzmana iz Argentine, s 6:2 in 6:2.

Sinner, ki je z zmago naredil velik korak k uvrstitvi na zaključni turnir sezone v Torino, je peti igralec, ki je letos osvojil štiri ali več turnirjev. Casper Ruud je dobil pet turnirjev, po štirikrat pa so slavili Novak Đoković, Daniel Medvedjev in Alexander Zverev.

Italijan je v 2021 dobil turnirje v Sofiji, Washingtonu in Melbournu, prvega v poklicni karieri pa je osvojil 2020 v Sofiji. Schwartzman ostaja pri petih naslovih, zadnjega je dobil 2021 v domačem Buenos Airesu.

Karacev nadaljuje tradicijo 

Aslan Karacev je dobil turnir v Moskvi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aslan Karacev je dobil turnir v Moskvi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aslan Karacev je tretji zaporedni ruski zmagovalec turnirja ATP 250 v Moskvi. Osemindvajsetletni teniški igralec je v finalu premagal Hrvata Marina Čilića s 6:2, 6:4.

To je njegov drugi naslov ATP v karieri po zmagi letos v Dubaju. Čilić na drugi strani ostaja pri enaindvajsetih zmagah.

Karacev se bo na naslednji lestvici ATP prvič v karieri zavihtel med 20 najboljših igralcev na svetu, kar je lep dosežek, glede na to, da je bil na zadnjem turnirju v Moskvi 2019 na 270. mestu, pred točno dvanajstimi meseci pa na 113.

Turnir v Moskvi z nagradnim skladom 779.515 ameriških dolarjev je 2019 dobil Andrej Rubljov, 2018 pa Karen Hačanov.

Lijeva slavila na Kanarskih otokih

Američanka Ann Li je zmagovalka teniškega turnirja WTA 250 na Tenerifih. V finalu je v uri in dvanajstih minutah premagala Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano s 6:1, 6:4.

Enaindvajsetletna Lijeva, ki je bila pred turnirjem 60. igralka na svetu, se bo s prvim naslovom v karieri premierno zavihtela med 50 najboljših igralk na svetu.

Zanjo je bil to sicer drugi finale WTA, ob tem, da prvega sploh ni odigrala. Letos v Melbournu so namreč zaradi časovne stiske pred OP Avstralije na turnirju za trofejo Grampians razglasili dve zmagovalki, poleg Lijeve se je takrat veselila še Estonka Anett Kontaveit. Na spletni strani WTA je to zdaj njen uradno prvi naslov.

Devetnajstletna Kolumbijka bo s 53. mestom na novi razpredelnici WTA prav tako dosegla najvišjo uvrstitev v karieri. Ostala pa bo pri enem naslovu; aprila letos je v domači Bogoti ugnala slovensko predstavnico Tamaro Zidanšek

Moskva, WTA (565.530 ameriških dolarjev):

- finale:
Anett Kontaveit (Est/9) - Jekaterina Aleksandrova (Rus) 4:6, 6:4, 7:5.

Antwerpen, ATP (584.125 evrov):

- finale:
Jannik Sinner (Ita/1) - Diego Schwartzman (Arg/2) 6:2, 6:2.

Moskva, ATP (779.515 ameriških dolarjev):

- finale:
Aslan Karacev (Rus/2) - Marin Čilić (Hrv/6) 6:2, 6:4.

Tenerife, WTA (235.238 ameriških dolarjev):

- finale:
Ann Li (ZDA) - Maria Camila Osorio Serrano (Kol) 6:1, 6:4.

Anett Kontaveit
Sportal Rusko-estonski finale v Moskvi
Ne spreglejte