Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2018,
17.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

teniški globus Dalila Jakupović Aljaž Bedene

Sreda, 17. 10. 2018, 17.47

5 let, 6 mesecev

Teniški globus, 18. oktober

Jakupovićeva in Bedene že končala z nastopi, Pliškov zadnja vstopnica za zaključni turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Aljaž Bedene | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ta teden je na turnirjih ATP in WTA cela vrsta teniških turnirjev. Svoj dvoboj je v Moskvi že odigral Aljaž Bedene, svoje dvoboje v Luksemburgu je končala tudi Dalila Jakupović.

Aljaž Bedene se je po težkem dvoboju v uvodnem krogu prebil v osmino finala, potem ko je po tesnem dvoboju premagal Srba Lasla Đereja s (5:7, 6:4 in 7:6). V osmini finala je bil njegov nasprotnik Ricardas Berankis iz Litve. Tudi ta dvoboj je bil precej napet, saj sta se zadnja dva niza končala po podaljšani igri. Na koncu se je zmage veselil Ricardas Berankis. Končni izid dvoboja je bil 3:6, 7:6 (3), 7:6 (5), dvoboj pa se je končal po dveh urah in 40 minutah.

Dalila Jakupović | Foto: Reuters Foto: Reuters Dalila Jakupović je igrala na turnirju serija WTA v Luksemburgu, kjer je v prvem krogu po treh nizih premagala Ukrajinko Katerino Kozlovo. V osmini finala pa je bila od nje boljša Rusinja Margarita Gasparyan. Dvoboj se je končal po dveh nizih (6:4, 6:0).

Zadnje mesto za zaključni turnir v Singapurju Pliškovi

Karolina Pliškova se je kot zadnja uvrstila na zaključni turnir osmerice. | Foto: Guliverimage/Getty Images Karolina Pliškova se je kot zadnja uvrstila na zaključni turnir osmerice. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po ukrajinski teniški igralki Jelini Svitolini si je mesto na zaključnem turnirju sezone v Singapurju danes zagotovila še Čehinja Karolina Pliškova. Svitolina se je nanj uvrstila po porazu Pliškove na turnirju v Moskvi, Čehinja pa po izpadu Nizozemke Kiki Bertens nekaj ur za tem.

Pliškova je danes izgubila proti Rusinji Veri Zvoranevi in omogočila Svitolini, da se je prebila na zaključni turnir. A je Čehinja ohranila možnosti za zadnje mesto v Singapurju, vendar je morala upati, da Bertensova ne pride do polfinala Moskve. Nizozemki to ni uspelo, predala je današnji dvoboj proti Belorusinji Aleksandri Sasnovič.

S tem je znanih vseh osem udeleženk zaključnega turnirja WTA, ki ga bo Singapur gostil med 21. in 28. oktobrom. Poleg že omenjenih igralk bodo na njem nastopile še Romunka Simona Halep, Nemka Angelique Kerber, Japonka Naomi Osaka, Čehinja Petra Kvitova, Danka Caroline Wozniacki in Američanka Sloane Stephens.

ATP

 

WTA

Dalila Jakupović
Sportal Jakupovičeva uspešna v Luksemburgu
tenis
Sportal Teniška igralca dobila dosmrtno prepoved igranja
Ne spreglejte