Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2018,
16.45

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Roger Federer Grigor Dimitrov

Nedelja, 18. 2. 2018, 16.45

6 let, 2 meseca

Teniški globus, 18. februar

Federer slavil v velikem slogu, Klepačeva izgubila v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švicarski teniški igralec Roger Federer je veliki zmagovalec turnirja ATP v nizozemskem Rotterdamu. Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 1,862 milijona evrov je v današnjem finalnem dvoboju zanesljivo premagal drugopostavljenega Bolgara Grigora Dimitrova s 6:2 in 6:2.

Federer je v nizozemskem pristaniškem mestu postavil nov mejnik in pri 36 letih in šestih mesecih postal najstarejša številka 1 na svetovni lestvici ATP. Zmagovalec 97 turnirjev ATP, od tega rekordnih dvajsetih za grand slam (8-krat je slavil v Wimbledonu, 6-krat v Melbournu, 5-krat v New Yorku in enkrat v Parizu), se je na čelo lestvice ATP vrnil prvič po oktobru 2012.

Federer je v sobotnem polfinalu premagal Italijana Andreasa Seppija s 6:3 in 7:6 (3), medtem ko se je Dimitrov v finale uvrstil po nedokončanem dvoboju z Belgijcem Davidom Goffinom. Slednji je dvoboj predal v začetku drugega niza pri izidu 3:6 in 1:0.

Klepačeva izgubila na zadnji stopnici Dohe

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač in njena španska partnerka Maria Martinez Sanchez sta izgubili današnji finalni dvoboj na turnirju WTA v katarski Dohi z nagradnim skladom 3,17 milijona dolarjev. Od slovensko-španske naveze je bila boljša kanadsko-latvijska kombinacija Gabriela Dabrowski/Jelena Ostapenko, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Andreja Klepač je izgubila v finalu dvojic v Dohi. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač je izgubila v finalu dvojic v Dohi. Foto: Vid Ponikvar

Petri Kvitovi turnir v Dohi

Čehinja Petra Kvitova je osvojila teniški turnir WTA v Dohi z nagradnim skladom 3,17 milijona dolarjev, potem ko je v današnjem velikem finalu premagala Španko Garbine Muguruza s 3:6, 6:3 in 6:4. Sedemindvajsetletna Čehinja, dvakratna zmagovalka Wimbledona v letih 2011 in 2014, je v katarski prestolnici dosegla svojo 22. turnirsko zmago.

Petra Kvitova se veseli nove turnirske lovorike. | Foto: Reuters Petra Kvitova se veseli nove turnirske lovorike. Foto: Reuters

Čehinja, ki je zmagala po dveh urah in 16 minutah, je za zmago prejela ček v višini 591.750 ameriških zelencev.

Zadnji dan turnirja v katarski prestolnici je bil tudi slovensko obarvan. Andreja Klepač in njena partnerka v igri dvojic Maria Martinez Sanchez sta izgubili finalni dvoboj, od slovensko-španske naveze je bila boljša kanadsko-latvijska kombinacija Gabriela Dabrowski/Jelena Ostapenko, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Rotterdam, ATP (1,862 milijona evra):

Finale:
Roger Federer (Švi, 1) : Grigor Dimitrov (Bol, 2) 6:2, 6:2.

Doha, WTA (3,17 milijona dolarjev):

finale posameznic:
Petra Kvitova (Češ, 16) ; Garbine Muguruza (Špa, 4) 3:6, 6:3, 6:4

finale dvojic:
Gabriela Dabrowski/Jelena Ostapenko (Kan/Lat) : Andreja Klepač/Maria Martinez Sanchez (Slo/Špa/8) 6:3, 6:3

Ne spreglejte