Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2017,
17.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Eastbourne Caroline Woznicaki Karolina Pliškova teniški globus

Sobota, 1. 7. 2017, 17.21

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 1. julij

Novak Đoković v Wimbledon s popotnico turnirske zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Novak đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Srb Novak Đoković je v finale teniškega turnirja ATP v angleškem Eastbournu, kjer je bil prvi nosilec, s 6:3 in 6:4 gladko premagal Francoza Gaela Monfilsa, drugega igralca turnirja. Dvoboj med trenutno četrtim loparjem sveta in 16. igralcem s svetovne lestvice ATP je trajal uro in 16 minut.

Nekdanja številka ena svetovnega moškega tenisa Novak Đoković in trikratni zmagovalec Wimbledona v letih 2011, 2014 in 2015 doslej še ni slavil turnirske zmage v Eastbournu, ki je generalka za tretji grand slam sezone. Đoković je po zmagi januarja v Dohi dobilo šele drugi turnir v tem letu, v dvobojih z Monfilsom pa sedaj vodi s 14:0.

"Že kar nekaj časa je od takrat, ko sem nazadnje zmagal. A zdaj sem spet dosegel pravo raven. Takšno je pač življenje, ki postavlja določene izzive," je dejal po zmagi in pohvalil prireditelje turnirja v Eastbournu: "Ne izključujem možnosti, da bi se sem še vrnil. To je dobra priprava za Wimbledon, sam pa bom od tu odnesel predvsem dobro mero samozavesti."

Generalka pred Wimbledonom Pliškovi

Češka teniška igralka Karolina Pliškova je zmagovalka turnirja WTA v Eastborunu z nagradnim skladom 819.000 evrov. Na ogrevalnem travnatem tekmovanju pred tretjim turnirjem za grand slam v Wimbledonu je tretja nosilka premagala šestopostavljeno Danko Caroline Wozniacki s 6:4, 6:4.

Karolina Pliškova je zmagovalka turnirja v Eastburnu. | Foto: Reuters Karolina Pliškova je zmagovalka turnirja v Eastburnu. Foto: Reuters

Za Čehinjo, ki velja za eno favoritinj tudi v boju za Wimbledonsko krono, je današnja zmaga tretja v sezoni. Za Pliškovo je zmaga v Eastbournu morda tudi dober znak pred Wimbledonom; po lanskem finalnem porazu proti Dominiki Cibulkovi je tokrat preskočila tudi zadnjo stopničko, z zmago pa postala prva Čehinja z lovoriko na tem tekmovanju pa Jani Novotni leta 1998, slednja je takrat nato osvojila tudi Wimbledon.

Woznicakijeva je spet ostala brez zmage; zadnjič je na turnirjih slavila lani oktobra v Hong Kongu.

Japonec do prve turnirske zmage na ATP

Japonec Yuichi Sugita je dobil teniški turnir v turški Antalyi (439.005 dolarjev nagradnega sklada). V finalu je premagal Francoza Adriana Mannarina s 6:1 in 7:6 (4) ter prišel do prve turnirske zmage v seriji ATP.

Osemindvajsetletni Sugita, ki je 66. na svetovni lestvici, je ugnal štiri mesta višje uvrščenega devetindvajsetletnega igralca iz Francije. Ta je tretjič v karieri igral v finalu turnirjev ATP po Bogoti in Aucklandu leta 2015 ter spet ostal praznih rolk, Japonec pa je do finalnega zmagoslavja prišel v prvem poskusu.

Eastbourne, finale, ATP:

Novak Đoković (Srb, 1) : Gael Monfils (Fra, 2) 6:3, 6:4.

 

Eastbourne, finale, WTA:

Karolina Pliškova (Češ, 3) : Caroline Wozniacki (Dan, 6) 6:4, 6:4

 

Antalya, finale:

Yuichi Sugita (Jap) : Adrian Mannarino (Fra) 6:1, 7:6 (4)

Ne spreglejte