Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2017,
9.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tenis OP Avstralije

Nedelja, 29. 1. 2017, 9.22

6 let, 7 mesecev

OP Avstralije, mešane dvojice, finale

Spearsovi in Cabalu naslov v mešanih dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Getty Images

Ameriško-kolumbijska kombinacija Abigail Spears in Juan Sebastian Cabal sta zmagovalca teniškega turnirja za grand slam v avstralskem Melbournu v konkurenci mešanih parov. Spearsova in Cabal sta v današnjem finalu premagala druga nosilca, indijsko-hrvaško dvojico Sania Mirza in Ivan Dodig z izidom 2:0 v nizih, s 6:2, 6:4

Spearsova in njen kolumbijski partner Cabal sta prišla do prvega naslova na turnirjih za grand slam in največjega uspeha v karieri.

Sicer nepostavljena igralca pred dvobojem nista bila v vlogi favoritov, a sta na osrednjem igrišču odprtega prvenstva Avstralije, prvega turnirja za veliki slam v sezoni, poimenovan po Rodu Laverju, brez večjih težav premagala izkušenejši indijsko-hrvaški par.

Mirza in Dodig sta se vrnila v drugem nizu, ko sta dobila prve tri igre, a sta se petintridesetletnica in njen tridesetletni partner vrnila ter zmagala po 64 minutah dvoboja.

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Vrhunec Australian Opna bo današnji finale v konkurenci posameznikov, ko se bosta v pravi teniški klasiki pomerila nekdanja prva igralca sveta, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer.
Dvoboj se bo začel ob 9.30 po srednjeevropskem času.

Pred tem je Cabal največji uspeh vpisal z uvrstitvijo v finale odprtega prvenstva Francije v konkurenci moških dvojic leta 2011, Spearsova pa se je pred današnjim dosežkom dvakrat uvrstila v finale OP ZDA v konkurenci mešanih dvojic v letih 2013 in 2014 v paru z Mehičanom Santiagom Gonzalezom.

Zmagovalca sta ob lovoriki dobila še denarno nagrado, ček v višini 150.500 avstralskih dolarjev (106.281 evrov), poraženca v finalu pa ček v višini 75.500 avstralski dolarjev (53.317 evrov).

* Izid, mešane dvojice, finale:
Abigail Spears/Juan Sebastian Cabal (ZDA/Kol) - Sania Mirza/Ivan Dodig (Ind/Hrv/2) 6:2, 6:4.

Ne spreglejte