Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer Miloš Raonić Novak Đoković

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 8.28

8 let

Sladko maščevanje Rogerja Federerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Roger Federer je na finalnem turnirju v Londonu svojo prvo nalogo opravil več kot dobro in tako nakazal, da se še zdaleč ni odrekel prvemu mestu na lestvici ATP.

Federer se je v prvem krogu skupine B pomeril z Milošem Raonićem, ki ga je premagal na zadnjem turnirju serije masters v Parizu. 33-letni Švicar v Londonu ni poskrbel za še eno presenečenje, saj je mladega Kanadčana odpravil v dveh nizih. Dvoboj se je končal po uri in pol igranja.

V prvem nizu je prevladoval Federer, ki je Raoniću pustil samo eno igro. V drugem nizu je bil dvoboj bistveno bolj izenačen, vendar je v podaljšani igri več zbranosti pokazal starejši igralec in se tako zasluženo veselil uvodne zmage. "Mislim, da sem prvi niz in polovico drugega igral zelo dobro. Pomembno je bilo, da sem dvoboj začel zelo dobro, kot sem to storil v Cincinnatiju in Wimbledonu. K sreči Miloš ni igral tako dobro kot v Parizu, dal mi je več možnosti za igranje, še posebej v prvem nizu. Mislim, da je bilo to ključnega pomena v dvoboju. Vesel sem, da sem zmagal po dveh nizih, saj je šlo v drugem precej na tesno," je takoj po dvoboju povedal Federer, ki se bori za prvo mesto na lestvici ATP, prav tako pa lovi že sedmo zmago na finalnem turnirju.

Veliko bo odvisno tudi od Novaka

Federer upa, da bo v areni O2 ostal do konca turnirja, s tem bi imel možnost, da se prebije na sam vrh lestvice, kjer je bil že pred dvema letoma. "Biti na vrhu lestvice je nekaj posebnega. Bil sem že tam in vem, kaj to pomeni. Zmaga na turnirju je stvar enega ali dveh tednov, priti na vrh lestvice pa je nekaj povsem drugega. Poskusil bom vse, da se vrnem na vrh, vendar pa bo veliko odvisno tudi od Novaka," je povedal Federer, ki je bil 302 tedna prvi igralec na svetu. Če bi mu uspelo tudi tokrat, bi bilo to že šestič v karieri, s tem pa bi se izenačil s Petom Samprasom.

Obstaja veliko možnosti, da se bo v Londonu udaril z neposrednim tekmecem Novakom Đokovićem. To bi bil zanju že 37. dvoboj na turnirjih serije ATP. "Dvoboji z Novakom so zmeraj nekaj posebnega in zelo rad igram proti njemu. Najini dvoboji so vedno zelo izenačeni," je še povedal Švicar, ki ga v torek na drugi strani mreže čaka neugodni Kei Nišikori.

Ne spreglejte