Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Marija Šarapova Serena Williams

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let, 5 mesecev

Serena Williams: Ne morem verjeti, da sem v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Svoj pohod na OP Avstralije nadaljuje prva igralka sveta Serena Williams, ki je v polfinalu gladko odpravila Poljakinjo Agnieszko Radwansko. V velikem finalu se bo pomerila z Nemko Angelique Kerber.

Serena Williams je imela, po statistki sodeč, odprto pot do finala. V polfinalu ji je nasproti stala 4. nosilko turnirja Agnieszka Radwanska. Američanka je do zdaj dobila osem dvobojev in tudi tokrat je veljala za veliko favoritinjo. 26-letna Radwanska je proti Sereni zmagala le leta 2012 v Wimbledonu, tokrat pa ni bila kos Američanki, ki je v prvem nizu tekmici celo zavezala kravato (6:0), drugi niz pa dobila s 6:4 in nato le še čakala, kdo bo njena tekmica v finalu. "Ne morem verjeti, da sem v finalu. To je zame izjemen uspeh, potem ko sem bila toliko časa odsotna," je po uvrstitvi v finale povedala Williamsova. V soboto se bo borila že za svojo sedmo zmago na OP Avstralije in 22. na turnirjih za grand slam.

Proti Sereni Williams nima kaj izgubiti

Za drugo finalno vstopnico sta se pomerili Nemka Angelique Kerber in Britanka Johanna Konta. Za obe igralki je bil to prvi medsebojni dvoboj. Nemka je na OP Avstralije višje postavljena igralka, zato so ji pripisovali več možnosti za uspeh. Na koncu ji je tudi uspelo, saj je z 2:0 premagala tekmico in se uvrstila v premierni finalne na turnirjih za grand slam. Za Kerberjevo je že uspeh, da se je prebila do finala tako velikega turnirja. "To je poseben trenutek za mene. Prvič v karieri sem se prebila v finale turnirja za grand slam," je povedala Angelique Kerber predno je zapustila osrednje igrišče. Igralka, ki je v svoji karieri dobila sedem turnirjev, že komaj čaka, da se v finalu pomeri s prvo igralko sveta. "Nekaj neverjetnega je igrati proti prvi igralki sveta v finalu prvega letošnjega turnirja za grand slam. Poskusila bom vse, saj nima kaj izgubiti."

Ne spreglejte