Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
26. 10. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Katarina Srebotnik WTA Serena Williams

Sobota, 26. 10. 2013, 10.21

8 let

Serena si je izborila finale proti Li Na

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Katarina Srebotnik je v paru z Nadjo Petrovo v polfinalu dvojic na zaključnem WTA turnirju v Istanbulu po dveh nizih izgubila proti azijski navezi Hsieh Su Wei - Peng Shuai.

Med posameznicami je Kitajka Na Li premagala Čehinjo Petro Kvitovo v dveh nizih. Kitajka je do polfinala v svoji skupini zmagala vse dvoboje, Čehinja pa je morala premoč priznati le Američanki Sereni Williams. Pred dvobojem sta bili v medsebojnih obračunih v zmagah izenačeni. Vsaka je dobila po tri dvoboje, nazadnje pa je bila boljša Kvitova, ko je po treh nizih zmagala na turnirju v Pekingu. Lijeva si je z uvrstitvijo v finale prislužila 3. mesto na lestvici WTA-. "Cilj, ki sem si ga zadala na začetku sezone, je dosežen – 3. mesto na lestvici WTA. Mogoče je to sreča, da sem cilj dosegla na zadnjem turnirju," je po dvoboju povedala Na Li, ki jo v finalu čaka Serena Williams, s katero sta igrali že v polfinalu OP ZDA. "Na OP ZDA sem dvoboj izgubila še preden sem prišla na igrišče. Mogoče se moram za nedeljo bolj osredotočiti na to, kaj moram jaz delati na igrišču, in se ne obremenjevati z nasprotnico. Moram igrati svojo igro."

Za drugo mesto v finalu sta se merili prva igralka sveta Serena Williams in srbska igralka Jelena Janković. Do zdaj sta se pomerili že enajstkrat. Sedemkrat je bila boljša 32-letna Američanka, ki je letos dobila že deset turnirjev, štirikrat pa je zmagala Jankovićeva. Po hudem boju v treh nizih je bila tudi tokrat boljša Američanka. "Ne vem, kaj se je dogajalo. Zadela sem ob zid. Psihično sem bila tako izčrpana, da sem komaj stala na igrišču. Dejansko sem se morala prebiti skozi ta dvoboj. Sploh ne vem, kako mi je uspelo," je po polfinalnem dvoboju dejala Williamsova, ki lovi že četrto zmago na zaključnem turnirju.

Ne spreglejte