Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2012,
16.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 10. 2012, 16.16

8 let, 5 mesecev

Serena in Šarapova v finalu mastersa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Američanka Serena Williams je bila prva finalistka sklepnega teniškega turnirja WTA v sezoni, 4,9 milijona dolarjev vrednega mastersa v Carigradu. Pridružila se ji je Marija Šarapova.

V polfinalu je tretja nosilka, ki je letos osvojila tudi Wimbledon, olimpijske igre in odprto prvenstvo ZDA, gladko po le 62 minutah igre s 6:2 in 6:1 premagala četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Serena Williams bo v nedeljskem finalu po letih 2001 in 2009 skušala osvojiti še tretji sklepni masters kariere, na katerem nastopa le po osem najboljših igralk sezone. Na drugi strani mreže ji bo nasproti stala Marija Šarapova, boljša iz drugega polfinalnega dvoboja. Rusinja je premagala številko 1 ženskega tenisa Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Slednja si je z zmago v zadnji tekmi rdeče skupine nad Kitajko Li Na sicer zagotovila končno prvo mesto na svetovni lestvici.

"Kar težko verjamem, da je lahko mala deklica iz Belorusije prva na svetu. Dosegla sem neverjeten uspeh, o katerem sem prej lahko le sanjala. Neverjeten občutek je, kot da bi se dotaknila neba," je po uspehu dejala Azarenka. Sezono je januarja začela z zmago na odprtem prvenstvu Avstralije in je bila nato večino časa na prvem mestu svetovne lestvice. Za kratek čas jo je prehitela Šarapova po zmagi na odprtem prvenstvu Francije.

Ne spreglejte