Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marija Šarapova Grigor Dimitrov OP Avstralije Melbourne

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 21.08

8 let

Šarapova si želi, da bi šel njen Grigor do konca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni se še zgodilo, da bi Bolgar Grigor Dimitrov na turnirju za grand slam zdržal dlje kot njegovo slavno dekle, ena najboljših teniških igralk na svetu, Marija Šarapova. Vse do Melbourna ...

Vzpenjajoča se bolgarska zvezda, nekdanji prvi mladinec sveta, ima 22 let. Grigor Dimitrov je vedno boljši in napreduje na lestvici, na odprtem prvenstvu Avstralije nastopa kot 22. na svetu. Čeprav je teniška javnost po tem, ko so ga strokovnjaki zaradi izjemnih potez v mladinski konkurenci preimenovali v malega Federerja, pričakovala, da bo štrene svetovni eliti mešal že prej, je prelomni trenutek, ko se lahko prvič pohvali z odmevnim rezultatom na grand slamu, očitno prihranil za letošnje odprto prvenstvo Avstralije. In popravil nekaj rekordov, tako osebnih kot tudi bolgarskih.

Dimitrov je postal bolgarski rekorder

Bolgaru vzdevek Baby Federer ni všeč niti malo, zato po vsakem dvoboju, če nanese beseda na omenjeno temo, jasno in glasno poudarja, da je njegovo edino ime le Grigor. Kot prvi Bolgar v teniški zgodovini se je na turnirju za grand slam zavihtel v četrtfinale ter celo zasenčil predstave svoje srčne izbranke. To pa ni kdorkoli, temveč Marija Šarapova. Ena najboljših teniških igralk na svetu in ljubljenka moškega dela občinstva.

Med dvobojem s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo je začutila bolečine v spodnjem delu hrbta in zaprosila za zdravniško pomoč, a na koncu tudi športno priznala, da je bila tekmica pač boljša. Čeprav je ruska lepotica dejala, da je izpad niti ni presenetil, saj še plačuje davek zaradi skoraj polletne odsotnosti (zdravstvene težave), pa se je zgodilo nekaj novega. Njen fant se še vedno poteguje za nagrado, medtem ko je ona že pomahala v slovo.

"Upam, da bo ostal na turnirju še dolgo časa. V tem trenutku niti ne vem, kakšen je moj potovalni urnik," je dejala Šarapova po porazu v osmini finala.

Zdaj ga čaka Nadal, prvi lopar sveta

Bodoči novinarki na zimskih olimpijskih igrah v "njenem" Sočiju pa se bo želja težko izpolnila, saj se bo njen fant v četrtfinalu pomeril s prvim loparjem sveta, Špancem Rafaelom Nadalom. "Vemo, koliko grand slamov je osvojil. Je fantastičen borec. On je Rafa. Vsi ga poznamo," je Dimitrov napovedal obračun s prvim nosilcem: "V preteklosti sem ga nekajkrat namučil. Igrala sva na pesku in ni manjkalo veliko, da bi ga presenetil," se loteva sredine poslastice z velikimi pričakovanji.

Grigor in Marija sta se javnosti prvič kot par predstavila pred osmimi meseci, ko sta se zaljubljeno sprehajala po ulicah Madrida. Fotografije so hitro obkrožile svet, ki je dobil dokončno potrditev, da je slovenski košarkarski legionar Saša Vujačić tudi uradno bivši v srcu ruske zvezdnice. Zdaj rusko-bolgarski par velja za najbolj priljubljenega v teniški karavani.

Kmalu bo Dimitrov spadal med najboljših 20 teniških igralcev na svetu. Kakšen je prepad med njim in svetovno smetano, ki jo v Melbournu uteleša tudi Nadal, se bomo lahko prepričali kaj kmalu. Že v sredo. Dvoboj bo pozorno spremljala tudi Šarapova. Zdaj ima časa na pretek ...

Ne spreglejte