Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Wimbledon Katarina Srebotnik Marija Šarapova

Petek, 29. 6. 2012, 13.00

8 let

Šarapova gladko, Srebotnikova izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Katarina Srebotnik s Kveto Peschke ne bo ubranila naslov wimbledonske zmagovalke. Izgubili sta v drugem krogu dvojic. Neuspešni sta bili tudi Andreja Klepač in Anastazija Rodionova.

Številka 1 ženskega tenisa Marija Šarapova se je popoldne sprehodila v četrti krog Wimbledona. Hsieh Si-wei je premagala 6:1 in 6:4. Če Rusinja ne bi delala neizsiljenih napak in imela nekaj težav s servisom, bi lahko dvoboj dobila brez izgubljene točke. V osmini finala bo zaročenka Saše Vujačića igrala s 15-postavljeno Sabine Lisicki, ki je po treh nizih ugnala Američanko Sloane Stephens s 7:6, 1:6 in 6:2.

Kim Clijsters svojega zadnjega Wimbledona še ni končala. Ob izidu 6:3 in 4:3 v prid Belgijke je Vera Zvonarjova zaradi bolezni predala. Finalistka Wimbledona iz sezon 2003 in 2006 bo v naslednjem krogu igrala z Angelique Kerber. Jana Čepelova se je prebila v tretji krog po zmagi nad Španko Anabel Medina Garrigues s 6:7, 7:6 in 6:3, v tretjem pa jo čaka drugopostavljena beloruska igralka Viktorija Azarenka.

Konec za Srebotnikovo in Klepačevo

Katarina Srebotnik in njena češka soigralka Kveta Peschke ne bosta branili lanskega prvega mesta v Wimbledonu. Slovensko-češko navezo je v dvoboju drugega kroga na letošnjem tretjem turnirju za grand slam premagala italijanska kombinacija Flavia Pennetta - Francesca Schiavone s 6:3, 4:6 in 6:1. V uvodnih dveh nizih je bil obračun izenačen, odločilni tretji niz pa je minil v absolutni prevladi italijanskih teniških igralk, ki sta Srebotnikovi in Peschkejevi, ki sta bili tretji nosilki na bržkone najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu, dovolili, da sta osvojili zgolj eno igro. Dvoboj je trajal uro in 41 minut.

Andreja Klepač in njena avstralska soigralka Anastasia Rodinova pa sta izgubila dvoboj proti devetopostavljenima Španki Nuria Llagostera Vives in Maria Jose Martinez Sanchez - s 6:3 in 6:2.

Ne spreglejte