Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2008,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2008, 10.37

8 let

Ruski dvoboj Šarapovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marija Šarapova se je sedmi dan OP Avstralije v tenisu poigrala z rojakinjo Jeleno Dementjevo. Med fanti pa je "francoski" dvoboj dobil Jo-Wilfried Tsonga.

Prva nosilka Heninova je v 74 minutah dvakrat s po 6:2 gladko odpravila tajvansko igralko Hsieh Su-wei in svoj zmagoviti niz podaljšala že na 32 dvobojev. V naslednjem krogu jo čaka Šarapova, ki je prav tako zlahka, v 62 minutah, s 6:2 in 6:0 premagala 11. nosilko, rojakinjo Jeleno Dementjevo. "Zavedam se, da moram prikazati svojo najboljšo igro, če jo želim premagati, saj je prava borka," je o prihajajočem dvoboju proti številki 1 ženskega tenisa dejala Marija Šarapova.

Branilka naslova Američanka Serena Williams, katere igra je v prvih treh tekmah precej nihala, je tokrat dvoboj odigrala bolj ostro in precej zanesljivo ter dvakrat s po 6:4 premagala 12. nosilko Čehinjo Nicole Vaidišovo. V četrtfinalu se bo srečala s tretjo nosilko Srbkinjo Jeleno Janković, ki je v osmini finala s 7:6 (3) in 6:1 premagala Avstralko Casey Dellacqua. "Joj! To bo brez dvoma izjemno težka tekma," je dejala Jelena Janković pred obračunom z mlajšo od sester Williams. "S Sereno sva odigrali nekaj izjemnih dvobojev, a nekajkrat sem jo že premagala. Bomo videli, kako bo tokrat," je še povedala srbska igralka.

Tsonga v šoku

V moškem delu turnirja sta še v tretjem krogu - dvoboja je prestavil dež - do zmag prišla Španca Juan Carlos Ferrero in David Ferrer. Nekdanji prvi igralec sveta Ferrero, letos 22. nosilec, je v treh nizih s 6:1, 6:2 in 6:3 premagal desetega nosilca Argentinca Davida Nalbandiana, peti nosilec Ferrer pa je prav tako v treh nizih (6:3, 6:3, 6:2) premagal Američana Vincea Spadeo. V četrtem krogu se bosta španska igralca za napredovanje pomerila med seboj.

Finec Jarkko Nieminen je bil boljši od Nemca Philippa Kohlschreiberja, medtem ko je Francoz Jo-Wilfried Tsonga pripravil presenečenje in iz nadaljevanja po štirih nizih s 6:2, 6:7 (5), 7:6 (6) in 6:3 izločil rojaka Richarda Gasqueta, osmega nosilca letošnjega turnirja. Tsonga, ki igra šele na svojem petem turnirju za veliki slam, v prvem dvoboju pa je domov poslal tudi devetega nosilca Škota Andyja Murrayja, je bil po zmagi nad rojakom in prijateljem povsem v šoku. "Ker sem v prvem krogu izločil nosilca, sem v nadaljevanju imel njegov žreb. To je nekoliko lažje, saj imaš več možnosti proti nepostavljenim igralcem. Dvoboj proti Andyju mi je dal potrebno samozavest, a po slavju nad Richardom sem še povsem v šoku," je dejal 22-letni Jo-Wilfried Tsonga, 38. igralec sveta.

V nadaljevanju se bo pomeril s 14. nosilcem Mihailom Južnijem, ki je v ruskem dvoboju s 7:6 (2), 6:3 in 6:1 izločil četrtega nosilca Nikolaja Davidenka. Južni je prišel do svoje devete zaporedne zmage: "Danes so mi šle vse prvine igre dobro od rok." Davidenko, ki še naprej ostaja v središču afere s prirejanjem izidov in podkupovanjem zaradi avgustovskega poraza proti Argentincu Martinu Vassallu Arguellu, je tako ostal brez četrtega zaporednega četrtfinala.

V zadnjem dvoboju dneva je drugi nosilec Španec Rafael Nadal že po 50 minutah igre zlahka prišel do zmage nad 23. nosilcem Francozom Paul-Henrijem Mathieujem. Slednji je namreč pri izidu 6:4 in 3:0 za Nadala dvoboj zaradi poškodbe mečne mišice predal. Španskega zvezdnika zdaj v četrtfinalu čaka dvoboj s 24. nosilcem Nieminenom.


Melbourne (12,41 milijona evrov):

Ženske, 4. krog: Henin (Bel, 1) : Su-wei (Tvn) 6:2, 6:2; Šarapova (Rus, 5) : Dementjeva (Rus, 11) 6:2, 6:0; S. Williams (ZDA, 7) : Vaidišova (Češ, 12) 6:3, 6:4; Janković (Srb, 3) : Dellacqua (Avs) 7:6 (3), 6:1;

Moški, 4. krog: Nieminen (Fin, 24) : Kohlschreiber (Nem, 29) 3:6, 7:6 (7), 7:6 (9), 6:3; Tsonga (Fra) : Gasquet (Fra, 8), 6:2, 6:7 (5), 7:6 (6), 6:3; Južni (Rus, 14) : Davidenko (Rus, 4) 7:6 (2), 6:3, 6:1; Nadal (Špa, 2) : Mathieu (Fra, 23) 6:4, 3:0, predaja;

Ne spreglejte