Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 3. 2019,
7.16

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Natisni članek

Indian Wells teniški globus Novak Đoković Roger Federer

Sreda, 13. 3. 2019, 7.16

5 let, 1 mesec

Teniški globus, 13. marec

Šok za Novaka Đokovića, Federer z lahkoto

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na turnirju v Indian Wellsu se je zgodilo veliko presenečenje, potem ko je Nemec Philipp Kohlschreiber izločil Novaka Đokovića (6.4, 6:4), prvega nosilca turnirja. Na delu je bil tudi Roger Federer, ki pa ni imel nobenih težav, prav tako je brez težav napredoval Rafael Nadal.

Ivo Karlović
Sportal Štiridesetletni Karlović dosegel še zmago več, Đokovića pregnal dež

Novak Đoković je bil na igrišču neprepoznaven, saj mu ni šlo praktično nič od rok. V dvoboju, ki je bil v ponedeljek zaradi dežja odpovedan, je prvi igralec sveta veliko grešil, medtem ko je Nemec odigral enega najboljših dvobojev v letošnjem letu.

Đoković je deloval povsem izčrpan in brez energije. Lahko bi rekli, da je bil to eden njegovih najslabših dvobojev v zadnjem letu, in glede na vse je bil poraz neizbežen. Za igralca je bil to deseti medsebojni dvoboj, Kohlschreiber pa je Srba na kolena spravil šele drugič v karieri.Dvoboj je trajal eno uro in 38 minut.

Philipp Kohlschreiber | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Kohlschreiber: Zelo poseben občutek je, ko premagaš prvega igralca na svetu

"To je posebna zmaga zame. Imel sem zelo dobro strategijo, kako igrati proti njemu. Vse se je poklopilo in zelo poseben občutek je, ko premagaš prvega igralca na svetu. Na žalost še ni konec turnirja. Zdaj želim to zmago proslaviti s trenerjem. Dobil sem ogromno sporočil in za to vem, da je ta zmaga nekaj zelo posebnega," je po dvoboju povedal trenutno 39. igralec sveta. V osmini finala ga čaka Francoz Gael Monfils.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V večernem terminu sta igrala Roger Federer in Stan Wawrinka, ki sta zelo dobra prijatelja, a ko stopita na igrišče, ne poznata milosti. Federer je tudi tokrat ni imel, saj je Wawrinko pod hladno prho poslal prej kot v eni uri. Dvoboj pa se je končal z izidom 6:3, 6:4.

Njegov načrt je deloval

"Mislim, da sem so dobro počutil že od začetka dvoboja. Morda je zvečer malo pihal veter, vendar ni veliko vplivalo na igro. Mislim, da je moj načrt deloval. Menjal sem ritem igre, pokrival svoj servis in bil nevaren pri vračanju servisa. Morda sem Stanu malo razbil ritem, kar vedno poskušam narediti, ampak se ne obnese vedno," je po dvoboju dejal Federer, ki je v Indian Wellsu do zdaj slavil že petkrat in ima lepe možnosti, da turnir osvoji še šestič. V naslednjem krogu ga čaka Bitanec Kyle Edmund.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Brez težav tudi Nadal

Rafael Nadal v Indian Wellsu ni zmagal že vse od leta 2013, a letos se zdi, da je na pravi poti. Španec je tokrat brez težav premagal Diega Schwartzmana in se uvrstil v osmino finala. Argentinec je v celem dvoboju dobil le štiri igre (6:3, 6:1).

"Veliko stvari mi je uspevalo in tudi dvoboj sem začel dobro. Moj servis je dobro deloval, sploh v prvem nizu. V drugem nizu sem prav tako dobro igral in zadovoljen sem, kako sem dobil dvoboj glede na to, da sem v preteklosti proti njemu težko igral. Zelo dobro se poznava in ta zmaga je zame nekaj pozitivnega," je po zmagi povedal Majorčan, katerega v osmini finala čaka Srb Filip Krajanović.

Poslovila se je tudi Naomi Osaka

Dekleta so igrala dvoboje osmine finala. Od turnirja se je poslovila tudi Naomi Osaka, ki je tokrat igrala proti Švicarki Belindi Bencic. Ta je na koncu gladko slavila po dveh nizih (6:3, 6:1).

ATP

 

WTA

 

Ne spreglejte