Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 3. 2014,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer

Nedelja, 2. 3. 2014, 9.09

8 let

Roger Federer: Večji je, boljši je

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Očitno je, da se Roger Federer po zmagi na turnirju v Dubaju vrača na stara pota, potem ko je v finalu prestižnega turnirja v treh nizih premagal Čeha Tomaša Berdycha.

Roger Federer je na začetku letošnje sezone začel igrati z novim modelom loparja, ki ima večjo glavo. Priznal je, da so prvi rezultati že vidni. Na turnirju v Dubaju je dobil še dodatno samozavest, o pravilni izbiri loparja pa ni več nobenih dvomov.

"Vesel sem, da je glede loparja vse jasno. Sploh ne razmišljam več o njem in zdaj sem lahko osredotočen le na svojo igro. Nič več se mi po glavi ne podijo misli, ali je lopar pravi ali ne? Dobre občutke sem imel že na treningih, vendar upaš, da boš te občutke lahko prenesel tudi na tekmovanja, in sem jih," je zadovoljno po zmagi razlagal Švicar, ki je tako še šestič dobil turnir v Dubaju. "Ko imaš takšne stvari razjasnjene, potem lahko igraš bolj sproščeno in takrat si na igrišču uspešen. Res sem vesel tega," je dodal dobitnik 17 lovorik za grand slam.

Že na začetku letošnje sezone so bili znaki, da se lahko kaj kmalu vrne v svojo pravo formo. Na turnirju v Brisbanu je prišel vse do finala, na OP Avstralije pa se mu je uspelo prebiti do polfinala. Ti uspehi pa so Švicarju dali prepotrebno samozavest. "Vesel sem, da se moje delo zdaj obrestuje. Samo lopar sem zamenjal in že sem nazaj."

Z Edbergom sva vseskozi v stikih

Velika novost v trenerskem kadru je Stefan Edberg, ki ga tokrat ni bilo v Dubaju. Po besedah 32-letnega Švicarja se mu bo pridružil na turnirju v Indian Wellsu. "Vseskozi sva v stikih. Tudi ko sva skupaj, najino sodelovanje zares dobro deluje. Zdaj je Stefan s svojo družino in privoščim mu, da preživlja svoj čas z njimi. Ne maram telefonskih pogovorov, ko se praktično ne zmeniš nič, ob tem pa izgubljaš svoj čas."

Glede na prikazane igre bo Federerja v prihodnje prav zanimivo spremljati. Nekateri igralci menijo, da bo eden glavnih favoritov za zmago na turnirjih serije masters v Indian Wellsu in v Miamiju.

Ne spreglejte