Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
22. 10. 2015,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Stan Wawrinka Martina Hingis

Četrtek, 22. 10. 2015, 13.47

8 let

Roger Federer se bo odločil do konca leta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tiskovni konferenci v Zürichu je teniški velemojster Roger Federer razkril, da se še nima namena športno upokojiti, visoke ambicije pa ima tudi za prihodnje leto na olimpijskih igrah.

Švicar je pred sedmo silo potrdil, da se namerava prihodnje leto udeležiti turnirja v Rotterdamu. "Trenutno se še ne nameravam upokojiti in upam, da se prihodnje leto vrnem v Rotterdam," je v uvodu povedal teniški virtuoz, ki poudarja, da ima še zmeraj veliko motivacije. Skoraj na vsaki novinarski konferenci ga sprašujejo, kdaj bo končal športno pot. "To povsem razumem. Tudi sam bi rad želel vedeti, kdaj bom končal kariero, da bi lahko načrtoval druge stvari. Če bi vedel, da bo leta 2016 moja zadnja sezona, bi se fizično drugače pripravljal," je razkril 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Govoril je že z Wawrinko in Hingisovo

Prihodnje leto bo posebno, saj teniške igralce čakajo olimpijske igre v Riu de Janeiru. Federer ne izključuje možnosti, da bi igral tako v moških kot tudi v mešanih dvojicah. "Leto 2016 bo olimpijsko leto in bo drugače kot v drugih sezonah. Počival bom v drugih obdobjih kot sicer. Nisem prepričan, ali bom tekmoval le v posamičnih dvobojih in ali imam možnosti za medaljo tudi v drugih kategorijah. Govoril se sem že s Stanom (Wawrinko, op. p.) in Martino (Hingis, op. p.). Verjetno se bom odločil do konca leta."

Baselčanu, ki bo prihodnje leto avgusta dopolnil 35 let, v njegovi bogati zbirki lovorik manjka le še zlata olimpijska medalja v posamični konkurenci. Zlato ima v dvojicah, potem ko sta leta 2008 skupaj s Stanom Wawrinko zmagala v Pekingu. Mnogi se sprašujejo, kolikšne možnosti ima za zlato v Braziliji, glede na to, v kakšni formi je trenutno prvi igralec sveta Novak Đoković.

Ne spreglejte